Posted on Mar 8, 2009 in Film | 0 comments

Must See…”Slumdog Millionaire”

slumdog-millionaire

In regia lui Danny Boyle si Loveleen Tandan, avand in rolurile principale pe Dev Patel, Anil Kapoor si Freida Pinto. Un film despre viata, cu o intrebare si 4 variante de raspuns:

A: Triseaza
B: E norocos
C: E un geniu
D: E destinul lui

Am vazut peste tot scris ca Slumdog Millionaire prezinta drama lui Jamal, un tanar din suburbiile Mumbaiului, care participa la concursul “Vrei sa fii milionar” si care castiga marele premiu. Bine…in mare, despre asta e vorba, dar numai atat?!

Eu totusi am o alta abordare a acestui film. In viata exista intotdeauna reversul medaliei. Acel copil, pentru banii pe care i-a castigat, a suferit enorm in cei 18 ani de viata. Enorm. A PLATIT pentru ei de o mie de ori. Acum a venit si momentul sa fie rasplatit. Destinul si sansa.

Intrebarile din concurs l-au lovit fulgerator si nu avea cum sa nu stie raspunsurile. Ar fi raspuns si trezit din somn. De ce? Pentru ca viata l-a chinuit cu acele intrebari. L-a chinuit rau. Paradoxal, la ultima intrebare nu a stiut sa raspunda. Si as fi pus pariu de pe la mijlocul filmului incolo, ca aceea va fi intrebarea de 20 de milioane de rupii. 90 % din film e trist, dar ultimele 10 minute te lumineaza. Si stiti ceva? Chiar daca pana la urma la ultima intrebare nu ar fi raspuns corect, nu mai conta. Am zambit cand am auzit intrebarea. Am zambit cand a spus ca nu stie sa raspunda. Nu mai conta. Deloc.

Trebuie sa-l vedeti. A primit totusi 8 premii Oscar. Un film facut cu un buget de nimic, dar un film mare. Exista si lucruri bune care s-au intamplat dupa decernarea premiilor. Cu toate ca multi indieni considera filmul o ofensa adusa lor si felului in care traiesc cei din India, autoritatile au anuntat ca micutii Rubina Ali si Azharuddin Ismail care au interpretat rolurile principale vor primi cate o locuinta.Leave a Reply