Posted on Sep 17, 2010 in Diverse | 4 comments

Tu colectezi, sau nu, selectiv?

Si am iesit eu intr-o dimineata sa duc gunoiul. Bineinteles, am ajuns in fata locului unde se duce gunoiul. SOC! Soc si groaza. Pubela nu mai era. Disparuse. In locul ei rasarisera 4 pubele mai mici. Pe fiecare in parte, scria cat se poate de explicit: Hartie, Plastic, Sticla si Gunoi Menajer. “Ce ma fac?” mi-am spus eu in gand. “Ce ma fac, pentru ca eu in gunoi am de toate: si hartie, si sticla, si menajer, si plastic.” Spre rusinea mea, am aruncat totul la Menajer, pentru ca era destul de complicat sa stau sa ma apuc de selectat. Mi-am soptit in barba un “wow, am intrat in Europa”, pentru ca in tarile prin care mai fusesem, vazusem asa ceva, si am plecat. Din acea zi, am inceput sa selectez gunoiul si sa-l arunc pe fiecare unde trebuie. Si mai erau care faceau ca mine. Problema era ca eram prea putini.

Cat credeti ca a durat selectia gunoiului? Cateva zile care au insumat vreo 2 saptamani. De ce? Pentru ca lumea inca nu a inceput sa invete ca gunoiul trebuie selectat. Eu am continuat sa-l selectez si inca o mai fac. Si la fel ca la inceput, nu sunt singurul. Dar ce folos, ca in cele patru pubele in loc sa fie Hartie, Plastic, Sticla si Menajer, este doar MENAJER????

Va mai trece mult pana cand Romania va fi o tara civilizata, cu oameni civilizati, cu gunoi civilizat. Cat? Nimeni nu stie. Uite de asta, au inceput sa apara oameni care sa ne invete cum sa reciclam gunoiul. Printre ei, baietii/fetele (inca n-am rusit sa aflu cine se ocupa de site) de la ColecteazaSelectiv. O initiativa care merita laudata si sustinuta de catre toata lumea.

Si da, prin acest post o ajut pe Tomi sa castige bicicleta mult visata, dar nu o ajut doar pe ea. L-am scris si pentru ca mi-a placut idea de a sustine o astfel de cauza, care nu face altceva decat sa ne CIVILIZEZE.

Asadar, haideti sa incepem/continuam sa colectam selectiv, daca vrem sa intram in randul lumii. Voi nu vreti? EU VREAU!

PS: Totusi am o intrebare si pentru voi, si pentru cei de la Colecteaza Selectiv: unde arunc cutiile de conserve, suc, bere si pungile de chipsuri care au in componenta metal? 😀

Sursa Foto Barmans4 Responses to “Tu colectezi, sau nu, selectiv?”

 1. ambasadoarea says:

  A, e simplu, nu mai consumi conserve, suc, bere si chipsuri ale caror cutii/sticle/pungi au in componenta metal 😀

  • Ia uite cine a trecut pe la mineeeeee. 😀 :*
   Sa stii ca ai dreptate. Berea cica ingrasa, iar restul sunt pline de E-uri. Zice lumea. 🙂 Oricum, astept sa primesc un raspuns de la Colecteaza Selectiv. Vedem atunci cum sta treaba.

 2. In primul rand, multumesc tare mult. >:D< Raman datoare 🙂
  Iar conservele si cutiile de tabla nu pot fi duse la fier vechi? 😀

Leave a Reply