Posted on Jun 13, 2011 in Diverse | 15 comments

Apa îmbuteliată “La Chiuveta”

 

În fiecare an, noi, îmbuteliem, transportăm şi livrăm în cele mai bune condiţii apă îmbuteliată în bidoane de X litri şi cutii de Y litri, pentru peste un milion şi jumătate de oameni.” Asta ar fi introducerea pe unul dintre site-urile care se ocupa de aşa ceva în România. Şi oamenii au dreptate. Sunt serioşi, livrează apa plata exact aşa cum spun, deci n-am motive sa mă iau de ei.

Stau şi aştept ca bunica mea să iasă din sala de operaţie. Văd „fântâniţa”. Văd că nu e niciun bidon deasupra. Mi-e sete. Mă duc şi-mi cumpăr apa. Mă întorc. Ceva nu mi-e clar. Mă mai uit o data la „fântâniţă”. Pahare sunt. Folosite, într-adevăr. Cineva vine şi îşi ia apă. Bea… Mister… Mă, de unde dracu vine apa asta, mă întreb…

Mă uit mai atent. Văd furtunaşul. Mă întreb „o fi adevărat?”. Şi plec pe Firul Ariadnei. Pardon…pe firul furtunaşului. E aşezat frumos, cu cleme. Specialişti oamenii… Şi merg… Merg… Dau după un colţ. Merg… Încă un colţ… O uşă. Furtunaşul intră printr-o gaura dată undeva lângă unul dintre colţurile uşii. Oare să deschid uşa? O deschid, ce naiba?! Pare a fi baie. „Cred că bidonul este montat acolo, iar apa vine prin cădere” încerc eu să mă amăgesc. Deschid uşa. Da, e baie.

Merg în continuare pe firul furtunaşului. Unde naiba-i bidonul ăla? Furtunaşul coboară. Aha…deci apa nu vine prin cădere. Probabil, băieţii au montat un hidrofor mic după bidon. Daaaa…sigur e aşa… Mă aplec să văd pe unde trece furtunaşul meu. Mai să mă lovesc cu capul de chiuvetă. Mă uit… Furtunaşul meu se opreşte. Nu mai trece nicăieri. Şi ştiţi unde se opreşte? FIX ÎN CONDUCTA DE ALIMENTARE CU APĂ A CHIUVETEI. Şi nu cred că un spital e alimentat cu apă de izvor.

Este apa îmbuteliată „La Chiuveta”.

Bine aţi venit în România! Please „Explore the Carpathian Garden” şi daţi mai departe. Să vadă toata lumea…15 Responses to “Apa îmbuteliată “La Chiuveta””

 1. Foarte tare! Din toate punctele de vedere!

 2. Andrei says:

  Man, scula aia filtreaza apa. Apa de la chiuveta nu-i buna ca are impuritati in ea, dar, o data filtrata e numai buna de baut. Incearca sa nu mai fii asa de sceptic la tot ce se intampla in jurul tau, nu incearca nimeni sa iti vanda apa de la chiuveta la pret de apa la bidon. Peace!

  • M-aş bucura tare mult să fie aşa, numai că, vezi tu, n-am observat ca aparatul să fie bagat in vreo priză. Apoi, uită-te la el cât e de jegos. Ţi se pare că a fost cineva de curând să schimbe ceva filtre la el? Apoi, nu-mi vinde mie nimeni nimic. După cum bine stii, apa aia e gratis in orice instituție mergi. Și nu în ultimul rând, în Romania, dă-mi voie să fiu sceptic legat de orice… 🙂

 3. Da, Andrei. Ai dreptate. Un filtru bun si gata apa de baut. Pai, sa-l intrebam pe Sorin daca a vazut filtrul. Dar inclin sa cred ca exista:) E spital, totusi:)

 4. Valy says:

  Nu ai inteles nimic Sorine! Pai in primul rand oamenii nu mai au contract cu “La Fantana”, se vede asta din aparatul care e “de stil vechi”. In al doilea rand, romanul e merue inventiv… De ce sa renunte la aparat daca inca mai e funtionabil? Hai sa construim o tentativa de izvor/filtru/pompa prin care TEORETIC filtram apa si oferim solutia salvatoare oamenilor insetati din incinta.

  Simplu, nu? :))

  • Eu n-am dat nume. Ce am scris, intr-adevar e extras de la cei de la La Fântâna, dar era doar ca exemplu. Nu ştiu de la cine e aparatul, deci nu pot să-i atac. Ar fi urât din partea mea.
   Şi uite că, din comentarii, se pare că e posibil să mă fi înşelat. 🙂

 5. Simona says:

  Confirm ce spune @Andrei! Si noi avem la birou. Vine omu si schimba “buteliile” tot la 3 luni. Ne-a demonstrat, in fata cu paharul, diferenta dintre apa de la robinet nefiltrata si cea filtrata. Se plateste abonament lunar pt un astfel de aparat. Eu o folosesc deja de vreo 2 ani, cred.

  • Simona, la fel cum îi spuneam şi lui Andrei, aparatul ala al vostru, stă aşa…stingher? Nu-l bagă nimeni nici într-o seamă? Nu stă și el într-o priză? Nu beculește și el ca toate aparatele de acest fel?
   Și, te rog, nu-mi spune că e din ăla gen cană care filtrează apa, că sincer, eu în aparatele alea n-am bază.

   • Simona says:

    Ai nostru e de la waterpia. Si da se tine in priza, pt ca furnizeaza si apa rece si fierbinte. De n-ar fi OK, believe me, nu as bea apa din “putul” ala. Pana acum, oricine a baut apa noastra, nu a comentat nimic, din contra…

    • Ai anticipat întrebarea pe care ți-aș fi pus-o și care suna cam așa: dacă eu pun o cutie într-un spaţiu şi de la ea pleacă un furtun care ajunge sub o chiuveta, ai bea apa aia? 🙂

 6. KooKooL says:

  Sorine, Apa din reteaua oraselor este 99.9% potabila, nu?

  daca are si din aia de apa calda si incalzeste inseamna ca are o priza undeva care face treaba asta.

  Daca nu e in priza nu inseamna ca nu poate filtra. Aparatul acela pare sa fie construit pentru a fi alimentat de la o teava de apa deoarece nu are “gaura” sus pentru bidon.

  Parerea mea…

  • Mai întâi, cine ți-a spus că apa dintr-un oraș e 99,9% potabilă? Apa din fântâna casei mele, cu toate tratamentele necesare, nu e 99,9 % potabilă…
   Apoi, așa cum spuneam mai sus, eu nu am încredere în aparatele care nu au legatură cu 220-ul. Nici faptul ca un aparat e bagat într-o priză nu-mi dă o siguranță, dar totuși…
   Și încă o dată, dacă aparatul ala e filtru, și filtrează cum trebuie, jos pălăria. N-am ce să comentez. Până atunci… 🙂

 7. Radu says:

  Nu va necajiti atat, apa la bidon pe care va chinuiti sa o carati acasa si o platiti cu 5 lei 6 litri.. tot de la chiuveta este. Poate sa existe o companie-doua mai serioase, dar dupa gust este aceeasi apa ca la robinet. O mica invarteala.

 8. Cosmin says:

  Ca sa lamurim problema legata de acest aparat.
  Principiul de functionare:
  Este legat la reteaua de apa prin furtunasul de care tot vorbiti aici, nu are nevoie de curent electric ca sa dea apa, este folosita presiunea din cadrul conductei de apa. Curentul este folosit pentru apa rece sau calda daca nu o da la temperatura ambientala.
  Apa trece prin 4 filtre succesive montate in oartea de jos, sub robineti.
  – Filtru de sedimente
  – Filtru-precarbon
  – Ultra-filtru
  – Filtru post-carbon
  fiecare indeplineste anumite functii in sistemul de filtrare.
  Aceste filtre se schimba in functie de folosire la 3-6 luni

  In speranta ca toata lumea este lamurita acum spor la consumat.

Leave a Reply