Posted on Sep 29, 2011 in Diverse, Evenimente | 8 comments

Prin Bucureștiul Meu vs Let’s Do It Romania

Am lăsat articolul pentru acum, deoarece am vrut să se termine cele două evenimente. Am văzut că înainte cu câteva zile de „fatidica” dată de 24 Septembrie, au apărut foarte multe voci care se întrebau de ce Corina a ales pentru #PrinBucurestiulMeu „fix” ziua de 24, câteva din vocile respective, întrebându-mă direct „de ce”. Corina deja a răspuns, însă vreau să vă spun şi eu câteva cuvinte. Un lucru e clar: oamenii s-au supărat că #PrinBucurestiulMeu a fost organizat chiar în week-end-ul în care avea loc şi #LetsDoItRomania. Din punctul lor de vedere, poate, pe bună dreptate. Din punctul meu de vedere, deloc.

Am fost invitat alături de mulţi alţii să particip la evenimentul Corinei. Ştiam că e în acelaşi week-end cu Let’s Do It Romania. Am stat şi am cântărit… Şi am ales Prin Bucureştiul Meu. Poate vă întrebaţi de ce… Păi uite de ce. Anul trecut eram în Bucureşti. Venisem să iau o maşină în teste. Seara eram la o terasă cu Andra, Dan şi mulţi alţii. Corina o sună pe Andra, Andra îi spune cu cine e la terasă, Corina mă cere la telefon şi-mi spune „nu ştiam că eşti în Bucureşti, că te-aş fi invitat oficial. De aceea, te rog, mâine dimineaţă să fii în Piaţa Victoriei, mergi cu noi #prinbucurestiulmeu”. Anul acesta, Corina m-a invitat din nou, de această dată oficial. Scurt şi la obiect.

Tot anul trecut, discut cu Oana Bratila şi pe mail şi la telefon, spunându-i că vreau să mă implic cât pot de mult în ceea ce înseamnă Let’s Do It Romania, evident, în „sătucul” în care trăiesc zi de zi, Vaslui. Punem la cale diverse, draga de ea îmi spune că va discuta cu responsabilii pe Vaslui, care vor lua legătura cu mine. Mă sună cineva, nici nu-mi aduc aminte cum se numeşte doamna respectivă, o întreb dacă până la evenimentul în sine mai sunt ceva întâlniri pentru a stabili detalii, îmi spune că da şi ne punem de acord cu o dată şi ora de întâlnire. Zis şi făcut, credeţi sau nu, în ziua respectivă, la ora respectivă, eram în faţa clădirii unde trebuia să ne întâlnim. Trei sferturi de oră am aşteptat… Cum n-aţi venit voi, cititorii mei, să ne vedem, aşa n-a venit nimeni dintre reprezentanţii Let’s Do It Romania Vaslui să ne întâlnim.

Anul acesta, înainte de a pleca concediu, mă sună din nou cineva de la LDIR Vaslui şi mă întreabă dacă vreau să vin. Am spus „da” şi m-a întrebat pe ce post vreau să fiu. „Cum adică pe ce post vreau să fiu? Pe nici un post.” zic eu. „Vreau să vin, să strângem gunoaiele. Atât.”. „Ok” spune ea. Întreb din nou dacă mai sunt întâlniri până la Marea Curăţenie, pentru că vreau să particip, îmi spune că „da” şi conversaţia ia sfârşit. Dacă nu vă era clar, iarăşi nu ne-am întâlnit. Pentru că nu m-a mai sunat nimeni. Cu câteva zile în urmă, în ultima mea zi de vacanţă, eram la Hanu’ Ancuţei. Îmi sună telefonul. Aceeaşi doamnă, care îmi cere ID-ul de Yahoo. Îi dau ID-ul, îmi spune „mulţumesc” şi atât. Astea au fost toate discuţiile cu cei de la LDIR Vaslui.

Ei, oameni buni, acum, vă rog eu din tot sufletul meu, spuneţi voi, ce campanie aţi fi ales în locul meu, ţinând cont că sunt dintr-un mic orăşel de provincie. Ce aţi fi ales? Pe cea în care, în prima fază, aţi fi fost invitat fără să vă cunoaşteţi şi fără să cereţi asta, iar în a doua fază aţi primit o invitaţie oficială, sau pe cea de a doua, în care n-aţi avut nicio şansă să colaboraţi cu reprezentanţii locali pentru a vedea despre ce e vorba, deşi aţi încercat pe orice cale să vă vedeţi cu respectivii pentru a stabili niscaiva mici detalii?

Ce aţi fi ales voi?

Încă vă întrebaţi de ce au fost două evenimente în aceeaşi zi? Dar nu v-aţi întrebat de ce Manafu şi organizatorii au pus la Webstock 2011 trei sesiuni diferite, în trei săli diferite, cu începere de la aceeaşi oră? Vă pot răspunde eu! Pentru că avem posibilitatea si dreptul să alegem. Şi vorbitorii nu cred că au fost deranjaţi de acest lucru, nici de faptul că eu am participat la unu’ şi n-am participat la altu’.

Da, aveţi dreptate, nu e ok să fie două evenimente în aceeaşi zi… Îmi doresc să fie 30 de evenimente în aceeaşi zi, pentru ca, fiecare, repet, SĂ POATĂ ALEGE UNDE ŞI CUM SĂ MEARGĂ.

PS: N-o judecaţi pe Corina pentru că a ales ca ziua PBM să fie chiar în aceeaşi zi cu LDIR. Au lipsit aproximativ 50 de oameni. Ceilalţi peste 200.000 de mii de romani, au fost şi au strâns după nesimţiţii care aruncă gunoaie oriunde. Şi au făcut o treabă al naibii de frumoasă.

PS1: Oana nu are nici cea mai mică legătură cu ce mi s-a întâmplat mie în Vaslui. Ea nu are de unde să ştie ce se întâmplă în fiecare judeţ/localitate în parte. Nimic nu se schimbă, ţin la fel de mult la ea şi la proiectul ei, însă eu, nu cred că voi mai participa la LDIR. Sau, cel puțin, nu în Vaslui. Şi îmi pare rău să spun asta…

Sursa Foto (puţin modificată)8 Responses to “Prin Bucureștiul Meu vs Let’s Do It Romania”

 1. Phoebs says:

  Sorin, ai dreptate cu ce spui si ne pare rau ca ti s-a intamplat asa. Ce mi-as dori totusi este sa nu pui semnul egal intre LDIR in general si situatia ta… proiectul merita implicarea oamenilor de peste tot si tu stii asta. Daca iti doresti sa participi pt ca tu crezi in ceva, o faci si fara sa colaborezi cu organizatorii locali, la o adica.

  Si ca sa-ti dau si un alt exemplu, noua celor din Bucuresti ne-a scris un tip cu o seara inainte de curatenie si ne-a intrebat daca poate veni cu noi. Imi pare rau ca nu a fost si cazul tau. L-am luat si a avut o zi minunata, deci … sunt situatii si situatii, motive si motive pentru care unele lucruri nu se mai intampla. Tot ce as vrea sa te rog este sa nu lovim intr-un proiect care merita aprecierea tuturor din cauza unei situatii punctuale, pentru care, repet, iti dau dreptate.

  • Evident că ştiu asta. Şi nu cred că am lovit în proiectul “mamă”. Tocmai de aceea am şi scris ce am scris despre frumoasa treabă pe care aţi facut-o voi.

   Mai mult, în fiecare an, îmi doresc să scadă numărul nesimţiţilor, pentru a nu fi nevoie să crească numărul celor care să strânga mizeriile. Ştii ceva? De fapt, îmi doresc ca într-o zi, proiectul vostru “să moara”, dacă înțelegi ce vreau să spun. 🙂

   Ce am vrut eu? Să înțelegem cu toţii că nu trebuie atacate unele persoane și că, intr-o zi, pot fi zeci de evenimente, fără ca vreunul să fie afectat de celalat. Și uite că se poate. În cazul de față, ambele evenimente au avut un final fericit. 🙂

 2. Dli says:

  Trebuia sa se ocupe mai degraba de paduri si locurile unde personalul firmelor de salubritate nu ajunge.

 3. mali says:

  ai dreptate 🙂

 4. Phoebs says:

  Ei, totusi, nu mi se pare chiar o initiativa laudabila sa pui in aceeasi zi cu un eveniment national, cu scop frumos, anuntat de luni intregi, un alt eveniment care i-ar lua din participanti… puteai alege orice alta zi din an pentru asta.

  Eu ziceam de pus semnul egal intre LDIR si situatia din judetul tau 🙂

  Si da, inteleg de ce ai vrea sa moara.. nici noi n-am dori sa fie nevoie la nesfarsit:)

Leave a Reply