Posted on Oct 30, 2011 in Blog, Evenimente | 0 comments

Redescoperă România 2011, Banat – Ziua 4

Cam greu de descris ziua patru din Redescoperă România 2011. E greu pentru că n-am vizitat nimic. Dar asta nu înseamnă că nu a fost o zi minunată. De ce? Deoarece la Sâmbătă de Sus, la hotelul la care am stat s-a adunat toată gaşca #dinRomania. Toată însemnând nu doar cei 20 de oameni din ultima ediţie. S-au adunat toţi nebunii frumoşi care au fost în Redescoperă România 2011. Toţi cei care în decursul anului s-au plimbat, au muncit, şi-au scris poveştile, ne-au arătat că în România sunt şi locuri pe care mulţi dintre noi nu le ştiam și care merită vizitate.

A fost o zi de relaxare, cu jocuri, concursuri şi alte multe surprize, în mare, socializare şi lucruri care ne-au făcut să ne simţim bine. De departe, din punctul meu de vedere, cel mai tare a fost concursul pe echipe. Să vă explic. Au fost 5 probe: „Mută-te pe ţeavă”, Recunoaşte şi refă nodul, Dă-i la poartă (pe jos, pe sus şi în bară), Arde-o pe Marghioala (trebuia să aprindem focul cu un cremene) şi Nimereşte cutia de bere. Arbitrii? Unu’ şi unu: Anca Bundaru, Doru Panaitescu, Toma Nicolau, Augustin Radu şi Andrei Zdetovețchi.

Trebuie să vă spun că a fost o mare hăhăială. Mare rău. În special la prima probă. „Mută-te pe ţeavă” s-a desfăşurat în felul următor: membrii echipei se aşează pe o ţeavă în ordinea lunilor în care s-au născut. Apoi, în timp de 10 minute trebuia să ne mutăm locurile, în aşa fel încât la final să fim aşezaţi în ordinea înălţimii, dar, toate astea, fără să coborâm de pe ţeavă şi fără să vorbim între noi. Imaginaţi-vă ce a fost acolo. 🙂

La Recunoaşte şi refă nodul nu cred că trebuie să vă mai spun despre ce e vorba, la Trage la poartă, aceeaşi poveste, însă, Arde-o pe Marghioala necesita ceva explicaţii. 🙂 Numele a fost dat de însuşi marele povestitor Augustin. Ideea era să aprindem un foc, având la dispoziţie un cremene, o coală de hârtie, o săpăligă şi lemne. Nu pare mare şmecherie, dar atunci când trebuie s-o faci într-un anume timp, treaba nu mai e aşa simplă pe cât pare. Iar la ultima probă a trebuit să nimerim o cutie de bere cu bilele cu care se joacă Pentaque. Ca să întelegeţi mai bine aveţi mai jos câteva imagini filmate de Răzvan Baciu.

Seara s-a terminat cu Decernarea premiilor Redescoperă România, unde fiecare dintre noi a primit câte o diplomă. Cu mesaj, evident. Nu-mi găsesc cuvintele pentru a vă spune cum a fost, dar vine filmuleţul facut tot de Răzvan.

Cam asta-i… S-a terminat. S-a terminat un lucru făcut frumos. S-a terminat un proiect care a reuşit să adune o mulţime de oameni frumoşi. S-a terminat un proiect care a făcut ceva pentru România si care va mai face multe pentru România. Va mai face, pentru că sunt sigur că Redescoperă România va continua. Şi pentru că un astfel de proiect trebuie să meargă înainte. Cât se poate de mult. De aceea, eu nu vreau să le spun colegilor “la revedere”, ci „pe curand”. Va rămane proiectul la care ţin cel mai mult şi pe care-l voi promova cât voi putea de mult aşa cum am făcut-o şi până acum.

Colegii, pe curând! 🙂

Festivitatea de premiere dinromania from razvanbb on Vimeo.

Redescoperă România este un proiect Petrom, împreună cu BCR, Dacia, Romtelecom, Paralela 45 şi Muzeul Naţional al Ţaranului Român

Sursă foto 1-12 Ivo

Mai multe imagini în continuareLeave a Reply