A-ţi înghiţi gălbenuşul

Acest post este scris de Dana Ilie, o olteancă simpatica pe care o găsiţi şi pe Twitter. :)

La noi în familie circulă o grămadă de “vorbe” cu care noi ne-am obişnuit, dar pe care prietenii mei susţin că nu le-au mai auzit niciodată, nicăieri. Una dintre ele este “a-ţi înghiţi gălbenuşul” – se spune dimineaţa, după ce te trezeşti şi înainte de a te da jos din pat. Un exemplu ar fi acesta: mama mă trezeşte la 8, iar eu o rog sa mă lase să mai lenevesc in pat, sub pretextul că trebuie să îmi înghit gălbenuşul.

Fiindcă nu am mai auzit la nimeni expresia şi pentru că ai mei părinţi nu ştiu nici ei să spună ce înseamnă şi de unde vine, eu am dezvoltat următoarea teorie: când eram mică şi îmi puneam întrebări cu privire la “cum ies puii din ou”, bunica mi-a explicat că puii se nasc din albuş şi cresc mari, în ou, mâncând gălbenuşul. Ei urmează să iasă din ou (sa se trezească) abia atunci când şi-au înghiţit gălbenuşul.

Sursa Foto

This entry was posted in Expresii Româneşti and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to A-ţi înghiţi gălbenuşul

  1. Pingback: Licuriciul Orb » Lumea merge inainte…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>