I-am făcut ciubotele…

Roxana mă întreba pe Twitter dacă am vreo idee de unde vine expresia I-am făcut ciubotele. Sincer, eu n-am auzit de ea până acum, însă am făcut legătura cu o altă expresie, des folosită pe la noi.

Deşi Roxana zice că „omul” de la care a auzit expresia spune că ar însemna ceva de genul „a se da bine pe lângă cineva, a peria”, a fi ceva asemănător cu „mă scuzaţi, vedeţi că era să aveţi o scamă pe rever”, eu cred că, totuşi, expresia face referire la A da papucii.

Acum, nu ştiu dacă persoana respectivă i-a dat papucii cu cremă ca să nu iasă omul pe stradă neîngrijit, la fel cum nu ştiu dacă i-a dat papucii în mâna ca să se încalţe cu ei înainte de a ieşi pe uşă. Şi, în ultimă fază, dacă nu ştie care-i stângul şi care-i dreptul, să se uite aici, mai sus, în imagine. Da, prietene, încalţă-te şi tai-o… Repede… :)

Dacă nu sunteţi de acord cu mine şi aveţi alte explicaţii, ştiţi ce trebuie să faceţi… Comentariile vă stau la dispoziţie. :)

Sursa Foto

This entry was posted in Expresii Româneşti and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>