Posted on Dec 19, 2010 in Blog | 2 comments

Ete ce-am putut sa fac

Saptamana trecuta, Cosmin Tudoran zis si Zabaucu’, scrie pe twitter “atz belit belengheru az!“. Nu stiu de ce. Cre’ca ii era frig, ca altfel nu-mi explic. 🙂 Apoi, Chinezu se apuca si scrie un articol pe tema asta, iar omuletii care-l citesc, lasa niscaiva comentarii la care eu am ras de m-am spart. Si intr-o secunda, m-a strafulgerat: oare de ce sa nu avem un blog care sa adune in acelasi loc toate expresiile romanesti si nu doar romanesti?

Uite asa a aparut cea ce se cheama Expresii Romanesti, un blog pe care voi strange toate expresiile pe care le stiu si pe care le auzim zilnic. V-as ruga frumos sa ma ajutati si voi, pentru ca sunt convins ca nu am auzit toate expresiile din toate zonele tarii. Ajutati-am chiar si cu guest post-uri. As aprecia acest lucru. Vreau sa facem din Expresii Romanesti un blog al nostru, al tuturor romanilor.

Va multumesc si astept impresii, comentarii si articole. 🙂2 Responses to “Ete ce-am putut sa fac”

 1. […] apariția blogului ”Expresii românești” și îl felicitez pe tovarășu Sorin pentru idee 😀 Dar până nu văd ”a beli belengherul” pe acolo nu am ce discuta […]

 2. adriana says:

  Cred ca ideea asta cu expresiile noastre e foarte buna. Eu mereu le folosesc aci, in viata mea de zi cu zi. De obicei sunt amuzante si pentru londonezi sau alte nati, care, am descoperit au chiar expresii asemanatoare, in sens, dar folosesc alte simboluri.
  Eu cred ca expresia cu scroafa nu poate sa insemne altceva decat ca toate posibilitiatie au murit. Scroafa fiind si ea elementul feminin din specie, care desigur inseamna alte posibilitiati,e moarta, si dca mai sta si cu fundul in usa, esti terminat, adica nu mai e nici o iesire. Un drum inchis.
  Eu asa interpretez si m-am gandit sa iti trimit vorba, ca poate se pune.
  iti urez un an nou bun, si plin de inspiratie. Numai bine si sper sa comunicam mai des.
  XX Adriana

  • Adi…daca esti cine cred eu ca esti, mi-ai facut o mare bucurie. 🙂 Si ma grabesc sa-ti scriu un mesaj pe FB. 🙂
   PS: Explicatia in ceea ce priveste scrofita, mi se pare foarte buna 😆

Leave a Reply