Ţi-am dat comentariu

Nu cred că Sorin Tudor mai are nevoie de vreo prezentare. Poate doar să vă spun că-l găsiţi atât pe Twitter, cât şi pe Facebook. Ei bine, Sorin, vine cu o expresie relativ nouă prin Românica noastră dragă. 🙂

Este o chestiune pe care orice român o învaţă încă din clasele primare (chiar înainte de a afla că, genetic, este un mare patriot): suntem un popor ospitalier. Fapt care, până la apariţia Facebook prin internetul mioritic, s-a tradus în expresii simple (de pildă, „de te iei cu mine bine, iţi dau haina de pe mine”).

De la Facebook încoace, lucrurile au prins însă a se schimba. Pentru că, vedeţi domniile voastre, românul nu este doar ospitalier, ci este şi deosebit de receptiv la nou, la modern. Şi uite aşa se face că, prin dulcele târg al Bucureştilor, suave glasuri de domniţe au prins a gânguri, una spre alta, cu vădită lipsă de sfiala: „da, tu, mi-a dat şi like şi mi-a dat şi comentariu”; „iubita, eu ţi-am dat comentariu, tu de ce nu mi-ai dat doar like şi nu mi-ai dat şi comentariu?”; „fată, dă-i comentariu, fată şi spune-i să vină şi el cu noi”. Şi, fireşte, înşiruirea ar putea continua.

Acum, ce să zic? Aştept cu nerăbdarea şi apariţia unor formule complementare: „multe, multe comentarii de la băiatu’”; “să-mi dau like şi comentarii, să-nciudăm tăţi adversarii”; „şi i-a dat un comentariu, de-a băgat-o în travaliu”.

I like Romania. Share? Comment?

Sursa Foto 1 şi 2

This entry was posted in Expresii Româneşti and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *