Posted on Jan 15, 2011 in Diverse | 10 comments

Ghici…ce-i?

Nu stiti ce e asta, nu? 🙂

Da, e un Floppy disk. Primul pe care am pus eu mana si pe care l-am folosit. Este un floppy de 8 inch (mai avea putin si era cat o janta de masina), cu o capacitate de 1 MB. Dar poate nu va imaginati cam cat de mare este, asa-i? Pai uitati-va mai jos.

Ei? Acum realizati, nu? Ziceti? Nu creeeed. 🙂 Din pacate a ramas doar carcasa, dar este o discheta de 5.25 inch, discheta care avea o capacitate cam de 1.2 MB. Haideti sa va mai arat o imagine.

Acum sunt convins ca realizati cam cat de mare era discheta de 8 inch comparativ cu cea de 3.5 inch si cu o capacitate de 1.44 MB. Ce a venit dupa? Vedeti in imagini… CD-ul de 700 MB, DVD-ul de 4.7 GB, Mini CD-ul de 210 MB, Mini DVD-ul de 1.4 sau 2.6 GB, Mini Disc-ul de 1 GB, Mini SD-ul, Micro SD-ul. Ultimul, dar nu cel din urma, stick-ul cu diverse capacitati. Cel din imagine are capacitatea pe care o avea hard disk-ul primului meu 486. 🙂

Interesanta evolutia, nu? 🙂 Deci? Ce urmeaza?… 🙂



10 Responses to “Ghici…ce-i?”

  1. Faci colectie de medii de stocare, eh?

    • Sorin Grumazescu says:

      Sincer, nu. 🙂 Cautam ceva carti pentru un alt articol si am gasit discheta. Uite asa mi-a venit si ideea postului. 🙂

  2. Marieta says:

    Foarte interesantă alăturarea. Miniaturizarea a ajuns departe. Marea problemă e mini ecranul pe care să poţi citi informaţia fără să ai nevoie de binoclu. Altfel poţi avea “n” giga în cercel sau în ceasul de la mână.

    • Sorin Grumazescu says:

      :)) Chiar si asa, m-am gandit ca e bine pentru cei mai tinerei, sa stie cam de unde a pornit totul. 🙂

  3. Iulia Musat says:

    Clar pentru cei tineri! Că, dacă mă scotocesc puţin, găsesc şi eu dischete printre cursurile vechi :)) Numa’ că io nu m-am priceput niciodată să zic numerele astea de le zici tu 😀 Îs paralelă cu biţi, gigi şi megi. Asta ca să-mi consfinţesc apartenenţa la generaţia dinozaurilor :))

  4. Adria says:

    Daca tot sunteti interesati de astfel de aspecte, din toamna 2011 la Universitatea Al. I. Cuza, Iasi , va exista un muzeu ce va putea fi vizitat public. Aici este o sectiune a Facultatii de Informatica unde tocmai am dus cateva minunatii din cele amintite mai sus. 🙂

  5. Iuliana says:

    Buna!

    Aveti idee unde pot gasi o discheta de 8 inch? Sotul meu isi doreste una si mi-ar placea sa i-o ofer.
    Multumesc.

Leave a Reply