Posted on Jun 5, 2012 in Diverse | 4 comments

Calea spre un abdomen perfect

Pe Valentin îl ştiu de ceva vreme. Să tot fie câţiva ani. Cu toate astea, personal l-am cunoscut abia anul trecut, la ediţia 2011 Prin Bucureştiul Meu. Nu, n-o să vă vorbesc despre Valentin, chiar dacă este un om muncitor, la locul lui, simpatic şi unu’ la care ţin tare mult. Însă, o să vă vorbesc despre cartea lui, prima dintr-un (daţi-mi voie să cred că e aşa) lung şir de cărţi despre, hai să-i spunem generic, cum să trăieşti sănătos: Calea spre un abdomen perfect.

Trebuie să vă spun de la început că nu am fost şi nu sunt un împătimit al „six pack abs”, dar, fără să caut în mod special, am citit şi am auzit multe chestii despre un abdomen lucrat. Cum văd eu cartea scrisă de Vali? Iată: îmi place că se adresează atât bărbaţilor cât şi femeilor, dar şi faptul că este „chitită” pe abdomen. Oferă multe informaţii la subiect, nu vagi, la grămadă şi incomplete (m-ar fi pierdut din prima de cititor).

Nu numai că recomandă exerciţii, dar scrie despre diete, greşeli pe care le facem, oferă ponturi ale nutriţioniştilor din lume, cum mâncăm, cât mâncăm, modul în care putem măsura porţiile de mâncare folosind palma (mi s-a părut foarte tare metoda).

Recunosc, sunt total depăşit de „macronutrienţi şi carbohidraţi”, iar faza cu calculul caloriilor mi se pare un infern total, dar sigur sunt necesare pentru cine doreşte un abdomen perfect.

Omu’ nu uită să prezinte o serie de exerciţii eficiente (separat pentru fete şi băieţi), pentru muşchii abdominali, cu imagini clare, din care am văzut exact cum se execută corect. Şi pentru că sunt destui care se feresc, din diferite motive, să meargă la sală, mi-a plăcut că multe exerciţii se pot face acasă. Apoi, niciodată nu am înţeles care-i faza cu exerciţiile cardio, cu mingea de fitness… dar m-am lămurit citindu-i cartea.

Până la urmă, Calea spre un abdomen perfect răspunde la multe întrebări, este bine structurată pe capitole dedicate. Nu în cele din urmă, este interesantă chiar dacă nu ţi-ai propus să ai un abdomen perfect. Poţi învăţa să te alimentezi corect, să ai un stil de viaţă echilibrat, sănătos.

Şi dacă vreți informaţii suplimentare sau ajutorul unui antrenor personal, puteți apela liniştit la Valentin. Unde-l găseşti? În toate link-urile de mai sus, dar şi-a lăsat datele de contact şi în carte.

Iar faptul că este antrenor personal, face din el o sursă şi mai credibilă pe această nişă. Apropos de asta, vedeţi că omul revine la şcoală. Începând de săptămâna asta participa la niscaiva cursuri, în urma cărora, după un examen cu o comisie de la CNFPA (Centrul Naţional de Formare şi Perfecţionare a Antrenorilor), va obţine şi o diplomă de specializare pentru meseria de Instructor Fitness, plus perfecţionarea în ceea ce înseamnă Personal Trainer. 🙂

Vali, respect, plecăciuni şi spor la treabă ! 🙂



4 Responses to “Calea spre un abdomen perfect”

  1. Valy says:

    Multumesc pentru feedback domnule, multumesc pentru vorbele sincere! Sper sa ne vedem in curand. Stima!

  2. Coman Valerică says:

    Vreau și eu să cumpăr cartea!

Leave a Reply