Nu fac foarte des chestii din astea, dar azi chiar am nevoie de ajutorul vostru. Există un om la Primăria Vaslui care încearcă să facă în aşa fel încât să se mişte lucruri şi în partea asta a ţării. De fapt doi. Numele lor nu contează. Şi nu contează pentru că ei mi-au spus acest lucru. Contează doar faptul că m-au rugat să-i ajut şi, prin intermediul meu, să-i ajutaţi şi voi, cei care trăiţi în Vaslui (cel puțin). Mai sunt şi alţii care nu s-ar da la o parte şi ar pune “umărul la treabă”? Cu atât mai bine.
Oamenii ăștia au gândit două proiecte care ar fi de mare ajutor pentru Vaslui. Două proiecte pe care aş putea să vi le descriu în două cuvinte: sănătate şi mediu. Imediat vă explic pe scurt despre ce e vorba dar, înainte, vreau să vă spun că evaluarea celor două proiecte se face, în proporţie de 25 de procente, şi ţinând cont de numărul de voturi strâns de către fiecare proiect în parte.
Aşadar, aşa cum spuneam, pe scurt, primul proiect ar duce la înfiinţarea primului “Centru de referinţă pentru prevenirea şi depistarea bolilor de nutriţie şi metabolice în rândul copiilor de vârstă preşcolară şi şcolară din municipiul Vaslui”. Ce se urmăreşte? Crearea unui cadrul adecvat pentru depistarea timpurie a acestor boli la nivelul grupului ţintă format din 13.962 preşcolari şi şcolari, înfiinţarea unei baze electronice de evidenţă a cazurilor identificate şi îndrumarea pacienţilor către medicii specialişti. Găsiţi mai multe detalii aici.
Cel de al doilea proiect se numeşte „Natură mai aproape de noi – spaţii verzi pentru o comunitate sănătoasă”. Ce se doreşte? Reabilitarea unei suprafeţe de 1.370 mp, prin plantarea a peste 785 de flori, arbuşti şi arbori, instalarea unui sistem performant de irigaţie. Mai mult, odată cu amenajarea acestui spaţiu verde, se încearcă şi sensibilizarea celor care locuiesc aici, în aceste activităţi fiind implicate undeva la 100 de liceeni, 100 de voluntari, cadre didactice. Detalii aici.
Ce vă rog eu? Ce vă roagă oamenii care au iniţiat aceste proiecte? Aşa cum spuneam la început, ca să vedem “bătute în cuie” cele două proiecte, e nevoie şi de 25% voturi. Cum puteţi vota? Simplu: în colţul din dreapta sus al site-ului este un dreptunghi albastru pe care scrie “Cont nou”. Daţi un click acolo, vă faceţi cont, şi puteţi vota. Nu vă ia mai mult de 2 minute. Ştiu… acum o să ziceţi “aaaa… tre’ să-mi fac cont… Chiar n-am timp de asta…” Dar, înainte de a gândi aşa, vă rog să analizaţi ce am scris mai sus şi să vă puneţi întrebarea “Oare o să am nevoie de acel centru?”. Eu cred că da. Apoi, următoarea “Oare o să am nevoie de spaţii verzi?” Şi de asta cred că vom avea nevoie…
Analizaţi, studiaţi şi vedeţi ce vă spune inima. Dacă puteţi vota e ok. Dar, dacă nu, am măcar rugămintea să daţi mai departe, poate alţii au şi timpul, şi dispoziţia, şi considera că merită să voteze.
Mulţumesc! 🙂
Acei dintre voi care s-au implicat într-un fel sau altul în acest demers cunosc deja, pentru ceilalţi am să prezint în câteva cuvinte cum stă situaţia.
O mână de oameni au gândit că, odată identificată o problemă e bine să îi găsească şi rezolvarea. Alţi OAMENI au gândit că e bine să sprijine dezinteresat iniţiativa primilor. Împreună au reuşit să aducă un proiect îndrăzneţ foarte aproape de momentul în care acesta poate deveni o realitate. Aplicaţia „Centrul de referinţă pentru prevenirea şi depistarea bolilor de nutriţie şi metabolice în rândul copiilor de vârstă preşcolară şi şcolară din municipiul Vaslui” înscrisă în competiţie naţională alături de alte 288 proiecte a obţinut din partea evaluatorilor Programului „Împreună pentru fiecare” (cinci la număr), nota 4,75, a două notă ca valoare. Următorul pas este „vizita în teren” a finanţatorului, vizită urmată de semnarea contractului de finanţare. Proiectul va fi demarat la 1 septembrie şi încheiat la 28 noiembrie a.c., după această dată centrul nou creat urmând să-şi înceapă activitatea pentru care a fost gândit.
Asta a fost, asta va fi de aici înainte…mulţumiri din suflet tuturor celor care au susţinut şi s-au implicat în acest proiect.
Echipa de proiect doreşte să mulţumească în mod deosebit lui Sorin Grumăzescu, chiar daca cuvintele lui au fost la un moment dat „Nu trebuie să-mi mulţumeşti. Şi eu trăiesc în oraşul ăsta…”. Chapeau!
Mulțumesc, Ovidiu! 🙂
[…] mai aduceţi aminte de asta? Ei bine, între timp proiectul “Primul centru de referință pentru prevenirea și […]