Ești beat ca porcul

beat_ca_porcul

Expresie propusă de draga mea mamă.

Ați văzut vreodată un porc beat? Nici eu! Sunt o grămadă de filmulețe pe net în care puteți vedea un porc beat. Eu n-o să vi le arăt, pentru că nu înțeleg de ce ar face asta niște cretini unor animăluțe. Le căutați singuri, dacă vreți.

Dar un om beat? Ați văzut vreodată? Evident! Și nu beat în sensul de amețit, ci beat rău… Ei bine, care ar fi asocierea între un om și un porc? De unde vine expresia Ești beat ca porcul? Foarte simplu! Și nu are legătură cu faptul că există filmulețe în care vedeți idioți care chiar își îmbată animalele pentru a râde de felul în care acestea reacționează…

Dacă ești beat ca porcul vei face exact ca el. Fix ca el (el nefiind beat)! Vei cădea în drum spre casă, te vei tăvăli prin țărână, pe asfalt sau prin noroi, bineînțeles, în locul în care ai norocul să te fi născut sau să trăiești. Pentru că atâta poți la ora aia.

De aceea, oameni buni, beți cu măsură! Fiți cumpătați! Și dacă auziți reclama aia la televizor sau la radio în care vă spune să consumați 2 litri de lichide in fiecare zi, n-o luați ad litteram. E o reclamă prost gândită, și am mai spus-o! Ăia doi litri de lichide reprezintă în mare parte apă. Și o ciorbă. Hai, și o cafea sau un suc. Nici într-un caz alcool, da?

Sursa Foto

This entry was posted in Expresii Româneşti and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.