Treaba-i ceas

treaba_ceas

Expresie propusă de soţia mea. Că tot o scrisesem cu câteva zile înainte, şi nici măcar n-am realizat. 🙂

V-aţi întrebat vreodată de unde vine expresia Treaba-i ceas? Aţi auzit-o vreodată? Ei bine, nu e prea complicat nici de explicat, nici de înţeles. Pe vremuri, când eram copil, auzisem că ceasurile elveţiene sunt cele mai exacte, cele mai bune din lume. Cu greu greşesc şi o iau înainte sau rămân în urmă.

Acum, dacă încă nu aţi ştiut, a apărut cam cel mai precis ceas din lume construit vreodată (dacă îmi este permisă exprimarea). Unul care pierde doar o secundă la vreo 15 miliarde de ani. Să ne înţelegem… Adică va arăta ora exactă timp de aproximativ 15 miliarde de ani, da?

Care este cel mai exact ceas la ora la care scriu acest articol şi care încă funcţionează? Pe cuvânt dacă am găsit. Şi am brăzdat internetul ăsta cât am putut de mult. Şi-n dreapta, şi-n stânga. Dacă voi ştiţi, vă rog să-mi lăsaţi în comentarii.

Un lucru e clar: când veţi auzi vreodată „Treaba trebuie să meargă ceas”, să ştiţi că mama voastră, tatăl, soţia, soacra, şeful vostru, toţi vor ca treaba să meargă perfect! Fără întârziere, fără nimic! 🙂

Sursa Foto

This entry was posted in Expresii Româneşti and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.