Posted on Mar 12, 2011 in Muzica | 10 comments

Muzica din filme

Ia să vedem… Cică trebuie să scriu despre melodiile mele preferate din filme. Aşa mă roagă Andrei Cismaru. Că şi pe el l-au rugat cei de la UTv. 🙂 Pfff…grea misiune… Grea pentru că sunt mult prea multe coloane sonore care mie mi-au plăcut. Încerc să mă limitez la 5. Şi ordinea nu este aleatorie. Este exact după preferinţe. Să începem:

1. Este cea mai cea, dintre toate cele 🙂 adică Noa – Is beautiful that way. Filmul? Mai e cazul să spun? La vita e bella. Un film care mi s-a lipit rău de suflet.

2. Cel de al doilea film drag mie este Scent of a woman. Al Pacino? De vis. Coloana sonoră? Asemenea.

3. Kill Bill vă spune ceva? Dar Gheorghe Zamfir? Dar The lonely shepherd?

4. Despre The Godfather nu ştiu ce aş putea scrie. Au scris mulţi şi au scris bine. Eu o să mă rezum doar la Love Theme by Nino Rota.

5. Sunt curios cine recunoaşte că a plâns la Seven Pounds? Iar Muse – Feeling good este o piesă deosebită.


Muse – Feeling Good de Warner-Music

6. Am zis la început 5? Îmi pare rău. Asta e. Nu mă pot opri doar la 5. 🙂 Save the last dance este unul dintre filmele mele preferate. De fapt îmi plac mai toate filmele în care este implicat dansul. Aşadar, Athena Cage – All or nothing.

7. Deşi nu prea se potriveşte lângă restul pieselor pe care le-am enumerat, dar pentru că in cazul meu maşinile rămân maşini, nu puteam trece peste Fast & Furious Tokyo Drift, nu? Și NU recomand ascultarea piesei când mergeți cu mașina. Pe bune… 🙂

Pentru final am lăsat o piesa la care ţin foarte mult. Nu am pus-o prima pentru că îmi place toată coloana sonoră din film. In mod special am lăsat-o pentru final. Şi uite aşa aflaţi şi voi (în cazul în care v-aţi întrebat vreodată) care este filmul meu preferat. 🙂 El este! Sunetul Muzicii!. 🙂

Edelweiss – Sound of Music – Christopher Plummer’s own voice from Mark on Vimeo.

Ştiu că şi voi aveţi melodii preferate din filme. Şi N-o să nominalizez pe nimeni. Vă las pe voi să alegeţi care vreţi să scrieţi şi care nu. Și dacă încă nu ați văzut toate filmele astea, ar fi cazul. 🙂10 Responses to “Muzica din filme”

 1. Marieta says:

  Cred că am intrat pentru prima oară în noua ta casă. Mi-am pus încălţări noi, m-am primenit şi m-am aşezat pe scris.
  Parcă lipseşte ceva din listă(sigur, lipsesc o grămadă)
  Doctor Jivago.

 2. goe says:

  Spune sincer, da’ foarte sincer, de cate ori ai vazut “Sunetul muzicii”? 🙂 🙂
  De 1000 de ori ? 🙂

 3. goe says:

  Nu ma risc 🙂
  Deja aud “aaa..stii ce film n-am vazut de mult timp? Sunetul muzicii “. 🙂 🙂

 4. Cristi Mirt says:

  Love theme din The Godfather îmi plăcea să o cânt la chitară 🙂

 5. […] – Andy Williams The Godfather – Guitar lessons by Slash Ar mai fi… Mulţumesc Sorin pentru provocare. Related Posts:Revolta în EgiptNeagu DjuvaraMicul […]

 6. […] tot vorbeam zilele trecute despre muzica din filme, am zis că ar fi cazul să scriu un articol la care mă gândesc de ceva vreme. Subiectul? Filme […]

 7. Andra says:

  Nu ma mai satur de ascultat Noa, e pe repeat de doua zile, desi vazusem filmul si e top favourites. Frumos frumos frumos!:)

Leave a Reply