Posted on Aug 15, 2012 in Campanii, Evenimente | 2 comments

Mulţumesc !

Mi-ar plăcea să nu-i mai „certăm”… Mi-ar plăcea să nu mai fie înjuraţi… Mi-ar plăcea să nu mai spunem „cum ? Doar atât a putut ?”. Mi-ar plăcea să-i lăudăm… Mi-ar plăcea să scriem despre ei doar de bine… Mi-ar plăcea să-i oprim pe stradă şi să le spunem un simplu „Mulţumesc !”… De ce ? Pentru că ne reprezintă, pentru că reuşesc să pună steagul României pe primele locuri la concursurile sportive, pentru că muncesc enorm, pentru că ne fac să fim mândri de ei, pentru că sunt printre puţinii care reuşesc să facă din România o ţară cunoscută chiar şi în cele mai îndepărtate colţuri ale lumii.

La sportivii noştri mă refer. La cei care ne-au reprezentat la Jocurile Olimpice de la Londra, la cei care merită şi au fost premiaţi şi la întoarcerea în ţară, zilele trecute… La cei care, aşa cum spuneam şi în articolul trecut, ne fac să dăm cu pumnul în masă, la cei care ne fac să plângem de tristeţe sau bucurie, la medaliaţii noştri, aşa puţini cum sunt. Sunt ai noştri, îi iubim şi vreau să fim mândri de ei !

103 sportivi, 15 discipline, locul 27 în clasamentul pe naţiuni. Asta ar fi pe scurt câteva date despre lotul românesc care a participat la Jocurile Olimpice de Vară Londra 2012. Cu ce am plecat ? Cu 9 medalii: 2 aur, 5 argint şi 2 bronz. Mai exact, aur – Sandra Izbaşa (sărituri) şi Alin Moldoveanu (tir), argint – Alina Dumitru şi Corina Căprioriu (judo), Roxana Cocoş (haltere), Rareș Dumitrescu, Alexandru Sirițeanu, Florin Zalomir, Tiberiu Dolniceanu (sabie – echipe) şi Cătălina Ponor (sol), iar bronz – echipa feminină de gimnastică (Cătălina Ponor, Sandra Izbașa, Diana Chelaru, Diana Bulimar, Larisa Iordache) şi Răzvan Martin (haltere).

14 oameni… 14 oameni care ne-au făcut să tremurăm pe toată durata competiţiei… 14 oameni cu care ne mândrim… 14 oameni care au fost premiaţi atât la Jocurile Olimpice de la Londra, dar şi la Gala de Premiere de acasă, unde au fost recompensaţi de către Renault cu câte un autoturism. Un autoturism pentru fiecare medalie. Au fost 16. De ce ? Pentru că am avut doi sportivi premiaţi atât cu echipa, cât şi individual, dacă mai era nevoie să vă spun, două fete inimoase, pe numele lor Sandra Izbaşa şi Cătălina Ponor. 🙂

Şi dacă eraţi curioşi, autoturismele au fost oferite în funcţie de locul obţinut pe podium de către medaliaţi. Astfel, pentru aur, maşina obţinută a fost Renault Latitude, pentru argint, Renault Megane Olympic, ediție limitată special creată pentru celebrarea Olimpiadei, iar cei medaliaţi cu argint şi bronz în probele pe echipe, au primit câte un Renault Twingo.

Partea frumoasă ştiţi care e ? Ca Renault România n-a fost doar sponsor oficial al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român la Jocurile Olimpice de la Londra… Nu doar a premiat medaliaţii la Jocurile Olimpice… Renault România a mai vrut ceva… A vrut să găsească 100 de ambasadori ai valorilor olimpice, 100 de oameni obişnuiţi, 100 de oameni, care în viaţa de zi cu zi nu vor decât să le iasă totul bine, să fie corecţi, să exceleze, să fie profesionişti. Exact ca şi olimpicii despre care vă scriam mai sus, 100 de oameni care se ghidează după excelentă, profesionalism şi fair play.

Vreau să cred că, alături de Renault România, am pus şi noi umărul la găsirea celor 100 de ambasadori ai valorilor olimpici. Noi, cei 5 care am fost implicaţi în campania Ştafeta Renault Megane Olympic (Răzvan BB, Vali, Andreea, Alina/Răzvan şi cu mine), dar şi ceilalţi care au mai scris despre acest eveniment… Pentru că acei 100 de ambasadori au fost găsiţi. Şi odată cu premierea olimpicilor romani, au fost onoraţi şi aceştia.

Mai multe detalii şi imagini în continuare

Thomas Dubruel, Director General Renault Commercial România, cred că spune totul: „Sportivii sunt un real model pentru mulți dintre noi, de aceea, valorile care îi conduc pe aceștia către podium, au ajuns să inspire și oamenii simpli. Am fost plăcut surprinși ca prin intermediul competiției Renault caută 100 de ambasadori ai valorilor olimpice să găsim sute de români cu atitudine olimpică, români care merg cu determinare și curaj spre succes.”. Pentru că în cadrul campaniei au fost scrise sute de poveşti emoţionante, care vorbesc atât despre excelentă, curaj, profesionalism şi fair play, dar şi despre spiritul de sacrificiu, demonstrând astfel că mai sunt destui romani care au poveşti de succes de împărtăşit. 🙂

Tuturor, celor de mai sus, vă mulţumeşte Octavian Morariu, Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Roman: „Mulțumim tuturor celor care au fost aproape de sportivii români și au făcut posibilă participarea lor la cea mai înaltă competiție sportivă, Jocurile Olimpice. Comitetul Olimpic și Sportiv Român este onorat de parteneriatul cu Renault România și le mulțumim pentru implicare, sprijin și oferirea unor recompense cu adevărat valoroase sportivilor noștri: câte o mașină pentru fiecare medalie. Suntem siguri că și pentru ei va fi o mare bucurie să își vadă eforturile răsplătite într-un mod concret. Dorim în plus să mulțumim Renault pentru că au susținut și promovat valorile olimpice și în rândul oamenilor obișnuiți, ceea ce vine ca o continuare firească a activității COSR.”.

Şi pentru că am început cu „Mulţumesc”, vreau să închei cu „Mulţumesc”. Mulţumesc Sandra Izbaşa, Cătălina Ponor, Diana Chelaru, Diana Bulimar, Larisa Iordache, Alina Dumitru şi Corina Caprioriu, Roxana Cocoş, Alin Moldoveanu, Rareș Dumitrescu, Alexandru Sirițeanu, Florin Zalomir, Tiberiu Dolniceanu şi Răzvan Martin. Vă mulţumesc mult pentru tot ce aţi făcut ! Mă plec şi vă respect !

Cei 100 de ambasadori ai valorilor olimpice, vă mulţumesc mult pentru tot ce faceţi în viaţa de zi cu zi ! Mă plec şi vă respect !

Nu în cele din urmă, mulţumesc Monica Jitariuc, The Practice şi Renault România pentru că mi-aţi dat şansa să fiu parte din frumoasa voastră campanie ! 🙂2 Responses to “Mulţumesc !”

  1. mihai says:

    Frumos articol! Felicitari olimpicilor!

Leave a Reply