Posted on Sep 17, 2013 in Campanii, Evenimente | 0 comments

Palatul Brukenthal, la final de Prin Sibiul Meu – Tag the Flag 2013

palatul_brukenthal

Cu greu ne-am trezit după o nuntă… Ştiţi cum e, nu trebuie să vă mai spun. Mirele şi mireasa fericiţi, încă împreună, părinţii şi naşii fără prea mulţi bani în buzunare, noi obosiţi, dar bucuroşi că le-am fost alături. 🙂

Am lăsat totul în urmă şi am plecat către Palatul Brukenthal, unde ne-a aşteptat domnul primar din Avrig, Arnold Klingeis, şi ne-a ținut puţin atenți cu discuții legate de proiectul CultTour. Despre ce e vorba? Despre strategii pentru protecţia şi valorificarea moştenirilor culturale, mai exact arhitectură, parcuri, reşedinţa de vară a baronului Samuel von Brukenthal, muzeul Gheorghe Lazăr şi întregul oraş natal memorial. Apoi despre felul în care se face comunicarea pentru a se face cunoscute oferte deja existente ajutând la promovarea lor, despre analizarea situaţiei forţelor de muncă sau a personalului de specialitate necesar diferitelor forme de turism aflat în process de dezvoltare şi, nu în ultimul rând, despre felul în care poate fi dezvoltată o economie eficienta astfel încât să poată fi stabilizată şi acea forţă de muncă pe plan local.

Ştiţi ce mi-a plăcut? Faptul că în acest proiect s-au implicat o mulţime de oameni. De la Primăria Sibiu, la Consiliul Judeţean, la Fundaţia Samuel von Brukenthal, la nişte universităţi din Austria şi Germania, până la Municipalitatea Veliko Tarnovo, Bulgaria, un fel de Sighişoara noastră, oraş pe care l-am vizitat şi eu anul trecut si care mi-a placut tare mult. Una peste alta, daca vreți mai multe detalii, aici le găsiți.

palatul_brukenthal_0

Tot aici l-am cunoscut şi pe Laurenţiu Dimișcă, artist plastic care avea şi o expoziţie la Palatul Brukenthal. O să-l vedeţi în fotografii. O să vedeţi şi câteva imagini cu lucrările sale. Ştiu… Mulţi nu înţelegem ce face omul ăsta. Poate pentru că nu ne pricepem. Sau poate… nu… Nu e vorba că nu ne pricepem… E vorba de gust… Aşa cum nu ne place o anumită mâncare, o anumită maşina, o anumită poezie, un anumit roman, aşa nu ne place şi ce desenează un om. Cu toate astea, Laurenţiu a expus în Dacia Art Gallery din New York, în Belgia, Italia, Franţa şi Olanda. Da, omul este extrem de cunoscut şi apreciat. Mi-a făcut plăcere să-l cunosc, mi-a făcut plăcerea să-mi dea un autograf şi mi-a făcut plăcerea să stea câteva minute de vorbă cu mine. Şi da, mi-a plăcut că e moldovean din Piatra Neamţ.

Ce pot să mai spun?! Poate doar atat: multumesc mult, Tudor! Punct! Cam asta a fost Prin Sibiul Meu – Tag the Flag 2013!

Aşa cum zicea şi The Soup Nazi în Seinfeld, NEXT!!!!!!!!! 🙂

Tag the Flag este un proiect AIOS organizat cu sprijinul Departamentului pentru Relaţii Interetnice.

Parteneri: Future Capital, Ibis Hotel, Ambient, Staropramen, Reky Travel, Asociaţia Produs în Sibiu, Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu, CNM Astra, Eco Sport Team, Judith Bistro, Cafe WienNo Responses to “Palatul Brukenthal, la final de Prin Sibiul Meu – Tag the Flag 2013”

  1. […] Grumăzescu (a scris aici, aici, aici, aici) a bătut cale lungă să ajungă în sfârşit la Sibiu. Se pare că nu a mai putut rezista […]

Leave a Reply