Posted on May 27, 2014 in Diverse | 7 comments

Testul Purităţii a ajuns şi la Vaslui

testul_puritatii

Mulţi dintre cei care mă cunosc personal ştiu că nu am obiceiul să mint. N-o s-o fac nici de această dată. Am primit şi eu, la fel ca mulţi alţii din ţară, un plic de la Aqua Carpatica în care am găsit, pe lângă tot felul de informaţii, câteva testere prin intermediul cărora eram invitat să testez apa pe care o beau zi de zi comparativ cu ce ape mai doresc eu.

Nu, să ne înţelegem foarte bine de la început: nu sunt un fan Aqua Carpatica. N-am fost niciodată. Însă, da, am fost un mare fan ambalaje de la Aqua Carpatica. Îmi plac la nebunie sticlele lor. De prima oară când le-am văzut mi-au plăcut.

Dar să revenim… În momentul în care am primit testerele nu aveam în casă Aqua Carpatica. Aveam o cu totul altă apă plată îmbuteliată. Evident, m-am jucat. Şi am descoperit că apa de la robinet este peste apa plată pe care o aveam. Zilele următoare am cumpărat Carpatica, mai mult, am adus acasă şi ceva apă de la o fântână. Eram extrem de curios să văd ce se întâmplă. Surprinzător, rezultatul e cel pe care-l vedeţi în imagini. La primul test, la cel în care m-am jucat, am crezut că nu am făcut eu testul cum trebuie. Însă acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu Aqua Carpatica.

Da, oameni buni,… apa de la robinetele din Vaslui a bătut Aqua Carpatica în ceea ce priveşte nitraţii. Apa de la robinet din Vaslui a bătut şi Carpatica, şi altă apă plată, şi apa din fântâna. Într-adevăr, Carpatica s-a așezat frumos imediat dupa cea de la robinet. Ştiu că pare greu de crezut, dar asta-i realitatea. 🙂

Sigur că nu recomand nimănui să bea apă de la robinet… Sigur că recomand oricui să consume apă îmbuteliată… Într-adevăr, cea de la chiuvetă a bătut apa îmbuteliată, dar doar în ceea ce priveşte nitraţii, deci nu discutăm despre ceilalţi “carcalaci” care se găsesc în apă de la chiuvetă.

Vreţi să vă jucaţi şi voi? Vedeţi că ar trebui să mai găsiţi testere pe la Carrefour, Cora, Auchan, Mega Image şi Kaufland. Dacă nu vedeţi echipele de sampling, întrebaţi de ele. Or să vă ajute cei din magazin. Şi, după ce vă jucaţi, nu uitaţi să puneţi rezultatele în Harta Nitraţilor. Exact aşa cum scriu cei de la Aqua Carpatica “Nu păstra doar pentru tine rezultatul”. Aşa am făcut şi eu, deşi cred că le-am dat puţin rezultatele peste cap. 😀7 Responses to “Testul Purităţii a ajuns şi la Vaslui”

  1. Petru Ivascu says:

    Si care apa a iesit mai curata??? Dintre cele imbuteliate pe care le gasesti in magazine pe care o recomanzi???

  2. iCiolac says:

    Pentru ca la noi în loc de clor se pune țuică în apa de la robinet.

  3. Alexander says:

    Ma asteptam ca apa din fantana sa fie cu nivelul cel mai crescut de nitrati datorita modului de infiltrare in panza freatica dar sincer dupa atata teste facute de mai multa lume nu m-am asteptat ca apa de la robinet sa fie mai buna din punctul asta de vedere. Pai atunci ne luam toti un filtru din ala smecher care se monteaza in locul bateriei de chiuveta si adio apa imbuteliata.

  4. Nici eu nu mă așteptam, însă bănuiam că nivelul nitraților nu poate fi foarte mare în cazul apei de la robinet. Până la urmă vorbim despre apa cu care este alimentat un oraș, cu sisteme de filtrare, curățare, sau ce-or mai fi ele, cat se poate de moderne.

Leave a Reply