Posted on Dec 16, 2014 in Campanii, Evenimente | 1 comment

Copii, sport, sănătate, viață…

crosul_inimosilor

Vă mai aduceţi aminte de asta? Ei bine, între timp proiectul “Primul centru de referință pentru prevenirea și depistarea bolilor de nutriție și metabolice în rândul copiilor de vârstă preşcolara și școlară din municipiul Vaslui” a obținut nota 4,75, adică a doua notă că valoare din 288 de proiecte depuse. Și a fost introdus pe lista proiectelor finanțabile. Iar duminică, 14.12.2014, la Sala de sport a Liceului cu Program Sportiv din Vaslui a avut loc şi prima activitate conexă a acestui proiect.

Ce s-a întâmplat acolo? Ceva care să-i bucure pe cei care au muncit la acest proiect şi ceva care să-i bucure pe cei care au participat la această primă acţiune. Adică pe reprezentanţii Primăriei Vaslui, pe aproximativ 45 de cadre didactice (educatori, învăţători, profesori de educaţie fizică), pe 20 de voluntari ai Asociaţiei IRIS Vaslui şi ai Liceului cu Program Sportiv, pe părinţii şi pe cei 230 de copii inimoşi şi frumoşi (80 de elevi preşcolari din grădiniţele vasluiene şi 150 elevi din învăţământul primar vasluian). Pentru că atâți au fost.

Pentru unii poate părea o campanie şi o activitate cam fără rost, nu? Ei nu-i chiar aşa. Şi ştiţi de ce? Pentru că a fost o activitate care a promovat deprinderile sănătoase şi da, chiar cultivarea respectului pentru viaţa şi sănătatea fiecăruia. Pentru că nu a fost un concurs în sine. Au fost o serie de exerciţii fizice pe care aceşti 230 de copii le-au făcut până la capăt şi, poate cel mai important, le-a plăcut. Şi pentru încă un lucru. Nu ştiu cât au conştientizat aceşti copii ce fac, însă părinţii sunt convins că au înţeles perfect ca ei sunt cei care îi pot face pe copiii lor să înţeleagă că, printre altele, mişcarea şi sportul te pot ajuta să fii sănătos, evident, alături de nutriţie. În concluzie, un mod de viaţă sănătos!

A fost frumos ce am văzut acolo, m-am bucurat mult că au fost prezenţi atâţia copii împreună cu părinţii şi am fost mulţumit că, după multă muncă din partea celor implicați, acest proiect a început să “respire”. Şi a început să respire într-un mod atât de frumos. 🙂

Aş vrea să amintesc la final faptul că organizatorii au fost cei de la Primăria Municipiului Vaslui, sprijiniți de cadrele didactice de la Liceul cu Program Sportiv, ca parteneri i-au avut pe cei de la Direcţia de Sănătate Publică şi de la Inspectoratul Şcolar Vaslui, şi, nu în cele din urmă, cel care a finanţat acest lucru este K.M.G. Rompetrol (în cadrul Programului „Împreună pentru fiecare”).

Felicitări! Și la cât mai multe astfel de acțiuni! 🙂



One Response to “Copii, sport, sănătate, viață…”

  1. Ovidiu says:

    Îţi mulţumim Sorin, un text frumos scris cu sufletul, aşa cum ne-ai obişnuit…

Leave a Reply