Posted on Mar 7, 2015 in Campanii, Foto | 0 comments

Aparatul de fotografiat este un instrument…

afis-biertan

şi nimic mai mult. Aşa spune Radu Bădoiu. Nu-l cunosc personal pe Radu, deşi mă uit şi-l urmăresc de ceva vreme. Pentru că-mi place ce văd printre fotografiile lui. Este fotograf cu peste şase ani de experienţă în workshop-uri și seminarii de fotografie. Da… prin 2009 a început, şi de atunci organizează tot felul de evenimente axate pe ce înseamnă „piaţa foto” din România. Tabere de fotografie, seminarii dedicate îmbunătățirii tehnicilor folosite de fotografi și exploatarea potențialului turistic, printre cele mai cunoscute fiind Tabăra de fotografie petru bloggeri (primele șase ediții), Călătoriile fantastice ale Lanului de Secară (cu evenimente la Biertan, Sulina, Vama Veche, Delta Dunării și altele), Portret de femeie, Portret de copil și Portret de familie, cele trei din urmă fiind făcute în colaborare cu Cristian Șutu.

Uite aşa a ajuns la încă un proiect. Şi se numeşte Reportage Session. Ce vrea de la el? Să fie un eveniment dedicat celor care, ocazional sau zilnic, din pasiune sau profesional, produc fotografii sau folosesc imagini în munca lor. Plus că are în vedere și persoanele care au nevoie de îndrumare pentru a-și îmbunătăți expresivitatea și calitatea tehnică a fotografiilor pe care le realizează.

Ce vrea de la voi, cei care veţi participa? Radu spune cam aşa: “Îmi doresc ca fiecare participant să înțeleagă, la finalul taberei, că aparatul de fotografiat este un instrument și nimic mai mult. Vom face exerciţii de exorcizare, sclavii tehnicii se vor elibera și vor învăța să stăpânească, să domine și să folosească fără milă aparatura. Vom defini în fiecare dimineață, aproape redundant, scopul actului fotografic: să-ți exprimi ideile, să fii creativ, să influențezi și să-i faci să vibreze pe cei care-ți privesc munca.”

Nu ştiu dacă vreţi sau nu să fiţi în perioada 30 aprilie – 3 mai în zona Biertan – Sighișoara – Saschiz. Pentru că acolo se desfăşoară seminarul de fotografie ţinut de Radu. Eu am fost în acea zonă şi am văzut ce potenţial turistic are. De fotografiat?! Nici nu mai vorbim… Iar dacă-l aveţi pe Radu lângă voi, chiar puteţi să promovaţi aşa cum trebuie acele locuri și să faceți niște fotografii deosebite.

Preţul pentru un loc la Reportage Session este de 240 de euro. În banii ăştia aveţi aşa: sesiunile de workshop zilnice, transport dus-întors Sibiu – Biertan, cazare trei nopți la Pensiunea Unglerus din Biertan, mese principale și gustări pe tot parcursul evenimentului, traseul compus din vizite la cetățile și bisericile fortificate de la Biertan – Richis – Moșna – Criț – Saschiz – Sighișoara.
Preţul nu mi se pare exagerat, iar cei care doresc să participe la seminar se pot înscrie la adresa de mail contact@prbeta.ro, locurile disponibile fiind în număr de 10. Mai multe detalii găsiţi aici.

Hai, succes! Și înscrieți-vă, că e păcat! Vedeți și locuri noi, aveți și ce fotografia, plus că aveți multe de învățat. 🙂

Reportage Sessions este un concept original Radu Bădoiu (site, Twitter, Facebook, Instagram), organizat în parteneriat cu PRbeta Agency și susținut de: Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești și Autonom Rent-A-Car.



Leave a Reply