Posted on Feb 22, 2011 in Diverse | 2 comments

Ultimate Survival

“Aventurierul Mikros Bios, expert în supravieţuire, într-o noua editie din seria Tehnici esenţiale de supravietuire, ne demonstrează cum putem supravieţui daca suntem paraşutaţi pe bara din autobuz.

Esenţial este să ne păstrăm calmul şi să gândim. Ţinta noastră este să ajungem în Peştera Nas.

Let’s play the game!

Terenul este foarte dificil, vânturile vin din toate părţile, solul foarte alunecos… Mikros este pe bara pregătit să se lanseze. Trebuie să prindă o mână. Mâna se apropie….e gata, gata să se prinda…mâna se retrage. Pfiuu… a fost la 1 mm de prăpastie. Mikros, calm, calm! Calmul şi răbdarea sunt esenţiale. A sosit momentul. Mâna s-a lipit bine de bară. Mikros face o mişcare ageră, se prinde bine de terenul ridat, se ţine cu toată forţa şi se pregăteşte pentru următorul pas.

Mâna incepe să coboare brusc, Mikros este în mare pericol. Lumina puternică şi aerul curat îl pot ucide. Aproape leşinat şi dezhidratat, îşi adună puterile şi se lipeşte de telefonul mobil.

Toţi microbii trebuie sa reţină că telefonul mobil este locul ideal unde, nu doar pot supravieţui, dar pot locui mult timp, dacă îşi doresc. Aici rar, aproape niciodată, sunt ploi cu dezinfectant. Este Las Vegas-ul microbilor. Locuri întunecate, caldură, muzică, microbii colcăie. Vis!

Mikros trebuie să ajungă la destinaţie, nu se poate lăsa „dus de val”. Dacă poate parcurge cât mai repede distanţa de la telefon la piele…este salvat. Nooo…ceaţă deasa, albă, se apropie de el. Trage aer în piept, se ascude după un buton şi aşteaptă să treacă. Phiu….a avut noroc. A fost o batistă. O simplă batistă, fără dezinfectant.

Telefonul se mişcă, urcăăăă… Mikros se pregăteşte şi… Victorieeeeeee…s-a lipit de piele. Frumos teren. Chiar plăcut de poposit. Păcat că nu are timp. Trebuie să ajungă în Peştera Nas. Un sprint rapid, un salt şi Peştera Nas, here we go!

Un loc unde poţi începe o nouă viaţă. Liane de păr, întuneric, umezeală… Paradis!

Ţinta a fost atinsă. A fost greu, dar a meritat. Reţineţi: calm şi multă răbdare. Microbii au întotdeauna noroc. Este timpul să meargă acasă…şi intră în Nas.”

De ce am scris aşa? Pentru că microbi nu sunt doar la baie. Microbi sunt peste tot. Iar soarta microbului meu, până la urmă va fi aceeaşi cu cea a celorlalţi microbi. Va ajunge într-un loc unde Domestos va avea “grijă” de el. E un fel de leapşă la care Claudiu m-a rugat sa răspund. Sincer, eu n-o consider leapsă. E un fel de “hei-rup”, prin care copiii să înţeleagă impotanţa curăţeniei. Faptul că trebuie să se spele, să fie curaţi şi îngrijiţi.

Campania este pornită de către cei de la Domestos, mai multe informaţii puteţi găsi pe site-ul zeromicrobi.ro, iar povestea despre care puteţi scrie şi voi, se numeşte O zi din viaţa unui microb. Aşa că, vă rog, haideţi să facem în aşa fel încat să afle cât mai multă lume despre campania celor de la Domestos, dar şi despre importanţa curăţeniei de zi cu zi.

Mulţumesc!

Sursa Foto



2 Responses to “Ultimate Survival”

  1. Foarte tare ! Multumesc ca ai dat curs provocarii:)

Leave a Reply