Posted on Jun 27, 2011 in Vacante | 2 comments

Dacă ar fi să plec mâine, destinația ar fi…

 

…ar fi mai multe. 🙂 Vali, te anunţ cu dragă inimă că una am tăiat-o de pe listă, deși aș vrea să mă întorc cât de curând acolo. Și se numește Egipt.

Oricum, prima oprire ar fi în America de Sud. Aș lua „la pas” Venezuela, Peru, Bolivia, Paraguay, Chile și Argentina. Evident, aș trece și prin Cuba. E păcat să ajung în zonă și să nu-mi iau niște tutun adevărat, nu? 🙂

Apoi aș traversa întinderea aia albastră de pe hartă și m-aș opri în Maroc (visez la Casablanca de când eram mic), aș trece prin Mauritania și m-aș opri fix în Africa de Sud.

As urca puțin către Madagascar, și pentru că nu aș putea păși direct, aș fi nevoit să traversez Indian-ul pana în Maldive (loc unde m-aș opri doar pentru o lună de plajă) :). De aici, e simplu: la o aruncătură de piatră, e una din ţarile pe care imi doresc de ceva vreme să le văd: Thailanda. Nu ştiu ce are ţara asta, dar mă atrage rău de tot.

Cu un boccealâc în spinare, aş lua la pas Myanmar-ul, Nepal-ul şi India. Și nu ştiu cât de obosit aş fi, dar cred că m-aş opri şi în China, Japonia şi, nu în ultimul rând, Mongolia.

N-am spus de ce vreau să ajung în toate aceste locuri. Nu, clar nu pentru cumpărături. Toate aceste locuri ascund tradiţie, cultură, valori, istorie, lucruri care merită văzute, lucruri care merită sa-ţi intre în suflet. Văzute aşa…aşezat. O astfel de călătorie n-aş vrea să o fac în câteva zile. Şi dacă aş putea să-mi pun geanta-n spate şi să plec, probabil mi-ar lua cam un an să pot călca tot ce-mi place. Aşa cum spuneam, încet, în timp, aşezat, fără grabă.

Ştiţi? Am văzut zilele trecute la unul din posturile TV povestea unei doamne care e trecută în Cartea Recordurilor pentru că a traversat tot globul pe jos. Acum este menajeră (dacă am înţeles bine) în Italia. În interviu, doamna respectivă spunea că tot ce a facut legat de călătoria ei, a făcut pentru România, pentru ţara ei. Şi acum nimeni n-o bagă în seamă.

Am înţeles, e necăjită. Dar cu toate astea, îmi pare rău s-o spun, un astfel de lucru îl faci DOAR pentru tine. O călătorie în jurul lumii nu o poţi face decât pentru tine. Pentru sufletul tau… Atât. 🙂

Sursa Foto



2 Responses to “Dacă ar fi să plec mâine, destinația ar fi…”

  1. Casandra says:

    Eu imi doresc tare tare mult sa ajung in Cuba 🙂

    • Păi facem aşa: îl iei pe Blogu de-o mânuţă şi mergem împreună în Cuba. Doar n-o să car singur la tutunul ăla, nu? 😆 Chit că el fumează ţigară electronică. 🙂

  2. […] pentru că e o leapşa, se duce la Sorin Grumăzescu fiindcă şi-aşa are el chef de călătorit! Să vedem ce locuri #dinRomânia îi plac ! […]

Leave a Reply