Posted on Mar 2, 2012 in Diverse | 13 comments

Servieta diplomat

Coboram liniștit treptele scării de bloc în care locuiesc. Eram în timp, și nu întârziam la serviciu, deci nu mă grăbeam. Când am ajuns la etajul I, din capătul scărilor, jos, la parter, văd o servietă diplomat pusă frumos lângă perete.

Evident, prima reacție, cea văzută în filme. Pam-pam… Oare ce-o fi cu ea?! Am ieșit cât am putut de repede din scară, m-am uitat stânga-dreapta să văd dacă nu e vreun vecin care o lăsase acolo. Nimic… Tot drumul până la serviciu m-am gândit „să sun la 112, să nu sun… să sun… să nu sun…” Evident, până la urmă am sunat. Și până să-mi facă legătura cu Poliția, operatoarea m-a întrebat diverse chestiuțe. De bun simț, zic eu. Bine… a scăpat și o întrebare care m-a făcut să râd. N-a fost idioată, la intrebare mă refer, ci doar prost pusă… „Era descuiat diplomatul? Sau încuiat?” Normal, a venit și răspunsul meu: „dumneavoastră aveți impresia că eu am pus mâna pe diplomat?”. De fapt, săraca, voia să mă întrebe dacă era cu capacul deschis sau închis.

Mi-a făcut legatura cu nenea de la Poliție. Din nou un set de întrebări. Printre altele, polițistul m-a întrebat de ce nu am sunat de la fața locului. Bună întrebare… „N-am sunat, că… n-am sunat…” N-aveam ce să-i spun… Omul nu mi-a zis nimic, dar am realizat singur după aceea. A încheiat spunându-mi doar că va trimite urgent un echipaj.

O să vă dau doar două exemple care n-ar trebui să vă dea de gândit atunci când/dacă veți fi într-o astfel de situație. În primul rând, odată cu trecerea timpului, se poate întâmpla ceva. Cu cât e mai târziu, cu atât poate fi mai grav. Bun… există posibilitatea ca acea servietă diplomat să fi fost goală și lăsată acolo de vreun omuleț pentru a o lua vreun necăjit. Dar n-avem de unde ști că-i așa. Orice se poate întâmpla.

În al doilea rând, din momentul în care eu am văzut servieta, până să vină echipajul de poliție, putea dispărea, iar cei de la Poliție ar fi putut crede că am făcut vreo glumă și i-am trimis până acolo degeaba. Sigur că au mai fost oameni care au ieșit înaintea mea din bloc și au văzut servieta. Sunt oameni care pleacă înaintea mea la serviciu. Deci martori ar fi… Chiar… oare ei de ce n-au sunat… ?

Concluzie? Pățiți vreodată așa ceva? Sunați la 112 atunci. În secunda aia. Nu mai târziu… Că e posibil să fie prea târziu… Poate nu, dar…

Later edit: Ce a înțeles presa vasluiana? Mai exact, cum știe domnul “jurnalist” Daniel Tanasuc să faca presă? Exact cum vedeți în imagine, sau în articolul scris chiar de mâna domniei sale. Tipic vasluian, tipic românesc!

Încă o imagine în continuare

Sursa Foto 113 Responses to “Servieta diplomat”

 1. dragosmone says:

  Concluzie: te indepartezi cat mai mult in timp ce suni la 112 dar nu pierzi servieta din priviri.

 2. VisUrat says:

  Serios acu`… Tu te gandesti ca primul atentat EVER din Romania va fi intr-un bloc din Vaslui? Numa’ intreb, sper sa nu te superi si sa nu mai stai la o bere cu mine. 😛

 3. VisUrat says:

  In alta ordine de idei si referindu-ma la vrn.ro, asta-i ziarul de casa blocului sau de cartier? Nu de alta, dar respectivul jurnalizd vorbeste de parca toata lumea cunoaste pe toata lumea, inclusiv pe tanti Nina de la parter de la scara C care si-a dat si ea cu presupusul… 🙂

 4. DianaG says:

  Mi se pare foarte corect cum ai procedat. Eu nu inteleg un lucru : de unde stia dl.ziarist cine a sunat la Politie? Nu exista confidentialitate? ar trebui sa-i suni pe aia de la Politie si sa-i intrebi chestia asta . Pai ce curaj mai am eu sa sun la politie cand vad pe doi ca se bat sau incearca o usa, daca politia ma “spune”? ceva de genul, “nu noi suntem de vina, aia v-a spus, daca nu va spunea, noi nu va prindeam …”. Cica sa ai spirit civic…

  • Păi, domnul “ziarist” ştia numai de la Poliţie.
   Şi da, aş putea s-o întreb pe doamna/domnişoara Ştraub de ce dă numele celor care sună… Ce Dumnezeu… doar am fost “colegi”, nu… ?
   Dar asta, deja, e altă discuţie. 🙂

 5. n-ai sunat de la fata locului pentru ca te-ai indepartat ca nu… sari in aer odata cu diplomatul. simplu 😀

 6. Andrei says:

  Ori esti paranoic ori ai vazut prea multe filme. Oricum, esti amuzant. Cum zicea si Visurat, care-s sansele sa fie atentat cu bomba in Vaslui.

 7. Servieta diplomat – Sorin Grumazescu…

  În care omu’ sună la 112 pentru că vede o servietă abandonată. Iar presa-l ia în râs pentru asta….

 8. […] May 2O instituţieHai să-ncepem pe ocolite.Sorin Grumăzescu, cetăţean al oraşului Vaslui, vede o servietă diplomat abandonată. Omul face ce-o văzut că “se face” prin filme, adică sună la 112. Se intervine, se […]

Leave a Reply