Posted on Apr 10, 2012 in Campanii | 0 comments

Cheltuiește-ți 2 euro cu inima

Ai fost azi la magazin? Şi ţi-ai făcut cumpărături pentru toată luna, nu? Sau cel puţin pentru o săptămână, nu? Ai pus în coş 10 ouă? Şi un kilogram de roşii? Da’ niscaiva fleicuțe?! Nu se poate fără, aşa-i? O pungă de detergent ai luat? Dar un pachet de unt, lapte şi nişte brânză? Aşa-i că n-ai putut renunţa la un pack de bere? Aşa-i că ţi-ai luat şi un pachet de ţigări? Spune drept… când ai ieşit cu coşul, ţi-ai luat şi o revistă glossy, nu? Şi… aşa… în trecere… nu ţi-ai luat şi o folie pentru telefon? Că prea se zgârie…

Bun! Sunt convins că ai făcut toate astea. În cazul în care ai fost la cumpărături. Şi dacă n-ai fost, sunt sigur că te vei duce. Mai ales că vine Paştele. Şi, dacă tot te duci, n-ai vrea să renunţi la cel puţin unul dintre produsele pe care le-am scris mai sus? Doar la unul… Pentru că e cineva care are nevoie de ajutorul tău. De fapt, nu e cineva… Sunt mai mulţi… Şi sunt copii…

Cine sunt ei? Sunt noii-născuți. Şi nu prea au loc… Pentru că în secţia de terapie intensivă de la Spitalul Marie Curie sunt doar 11 paturi, iar pentru a putea acoperi cazurile anuale, e nevoie de 18. Ce se întâmplă cu restul de 7? De cele mai multe ori, sunt ţinuţi în paturi pe holurile spitalului… De aceea, e nevoie de încă o secţie… Şi de asta, alături de alţii, îţi cer ajutorul.

Pentru că noua secţie costă 1 milion de euro. Ştiu… sunt foarte mulţi bani, dar cu ajutorul tău, sigur vom reuşi. Vodafone deja a donat 100.000 de euro Asociaţiei Inima Copiilor, dar diferenţa, vreau să vină de la tine… Ştiu că poţi… Ştiu că poţi renunţa la cel puţin unul dintre lucrurile pe care ţi le cumperi zilnic…

2 euro… Atât îţi cer. Exact cât dai pe 10 ouă, pe un kg de roşii, pe nişte carne, pe o pungă de detergent, pe nişte unt, lapte sau brânză, pe un pack de bere, pe un pachet de ţigări, pe o revistă. Crezi că poţi renunţa la unul dintre lucrurile astea? Sunt convins că da. Şi dacă poţi renunţa la mai multe, e şi mai bine.

Cum putem ajuta? Iată: trimite un SMS la numărul 858. Aşa cum spuneam, costă doar 2 euro şi este disponibil în orice reţea mobilă. Şi să ştii că Fundaţia Vodafone va dubla suma pe care o donezi tu. Vrei mai mult? Poţi redirecţiona cei 2% din impozitul pe venit în 2012. Vrei şi mai mult? Poţi dona online şi poţi dona şi în cont. Oricum ai vrea, se poate. Trebuie doar că tu să vrei. Şi sunt sigur că vrei. Pentru că poţi!

Şi te mai rog ceva… Te rog să dai de veste mai departe… Să ştie toată lumea. Ştiu că ai cel puţin un cont de Twitter, Facebook sau Google+. Dacă scrii şi pe blog, e perfect! Hai să ajutăm micuţii, pentru că au nevoie de noi! 🙂

PS: Dacă eu nu te-am convins, poate o va face mai bine doctorul Cătălin Cîrstoveanu, şeful secţiei de terapie intensivă nou-născuţi de la spitalul Marie Curie. Citeşte, gândeşte şi hai să ajutăm împreună!

CONTEXT

Tratam in fiecare an cam 200 de copii veniti din toata tara. Refuzam tot cam atatia. Cu toate acestea, sectia este permanent supraaglomerată, avem cate 17-18 pacienti in loc de 11, cati ar trebui sa fie. Nu e normal nici sa inghesui copiii, sa pui paturi pe culoare, dar nu putem nici sa refuzam internarea pacientilor, pentru ca asta inseamna sa refuzam unor nou-nascuti dreptul la viata. Avem foarte mare nevoie de o sectie mai mare ca sa-i putem primi pe toti, si mai moderna ca sa-i tratam mai eficient si mai repede. Proiectul acesta va dubla practic capacitatea sectiei noastre.

DE CE E NEVOIE

Sectia de terapie intensiva nou-nascuti de la spitalul Marie Curie din Bucuresti este foarte buna, dar insuficienta. Noi incercam sa impulsionam oamenii sa doneze prin sms sau prin alte mijloace pentru a mari spatiul pentru acest nou-nascuti cu probleme.
Pentru extinderea acestei sectii, Fundatia Vodafone doneaza 100.000 de euro pentru inceperea constructiei. Insa in final, extinderea sectiei va costa 1 MILION de euro.

CUM SE POATE DONA

Asociatia Inima Copiilor a pornit aceasta campanie de strangere de fonduri, in care oricine poate dona 2 Euro printr-un SMS la numarul 858 (valabil in orice retea mobila), iar Fundatia Vodafone dubleaza suma donatiilor. Pentru finalizarea constructiei, Asociatia Inima Copiilor isi propune sa stranga 1 milion de euro.
De asemenea, toate sumele colectate de Asociatia Inima Copiilor prin redirectionarea a 2% din impozitul pe venit in 2012, vor fi folosite pentru acest proiect.
Donatii online
Donatii in cont

CUM POTI AJUTA TU

Daca ai un blog, spune aceasta poveste. Si invita-i si pe ceilalti sa o spuna mai departe, dar mai ales sa voteze. Daca nu, o poti face cunoscuta pe Facebook, Google + sau Twitter (#inimacopiilor)
Poti de asemenea pune unul din bannerele de aici
Campania tine doar pana la 25 Mai si are nevoie si de sprijin in mediul online. Suntem deja 20 de oameni care ne-am oferit sa ducem mai departe mesajul campanie. Sper sa ni se alature mai multi.

ALTE INFORMATII

Dupa constructie, noua sectie de terapie intensiva va avea:
• un spatiu mult mai mare si o capacitate aproape dubla fata de cea actuala: 18-20 paturi fata de 11, cate sunt in prezent;
• spatiu separat pentru fiecare pacient, ceea ce asigura nou-nascutilor confortul necesar si este foarte important pentru dezvoltarea psihosomatica din primele zile de viata;
• sistem de monitorizare centralizat, sistem de telemedicina pentru diagnostic la distanta
• climatizare performanta pentru a asigura delimitarea zonelor de sterilitate diferita. Vor fi astfel create conditii speciale de sterilitate, ce vor permite realizarea interventiilor chirurgicale „la pat”, pentru pacientii care nu pot fi transportati in conditii de siguranta in sala de operatii si pentru care aceste interventii sunt de importanta vitala;
• spatiu dedicat pentru prepararea solutiilor perfuzabile si a solutiilor de hrana parenterala (hrana speciala pentru pacientii care nu se pot alimenta adecvat oral); spatii conexe pentru medici si asistente, pentru parintii care insotesc nou-nascutii internati, sali de consultatii si spatii tehnice;
• un centru de training pentru urgente pediatrice la parterul noii cladiri, unde vor transmise si procedurile medicale complexe.

MAI MULTE DETALII

despre proiect, despre campanie, despre donatii, sunt pe www.inimacopiilor.ro.



Leave a Reply