Posted on Jul 26, 2012 in Campanii, Evenimente | 0 comments

Family Olympics – Un eveniment cu, despre şi pentru copii

Mai e puţin şi încep Jocurile Olimpice 2012, eveniment care, după cum probabil bine ştiţi, va avea loc la Londra. Mai e o zi. Dar ştiaţi că, în timpul ăsta, în România are loc un altfel de Olimpiadă? Se numeşte Family Olympics şi s-a desfăşurat în 10 oraşe din ţara noastră: Alba Iulia, Bistriţa, Bucureşti, Cluj Napoca, Constanţa, Iaşi, Ploieşti, Piatra Neamţ, Sibiu şi Timişoara. Au mai rămas 2: Bucureşti şi Alba Iulia.

Ce se întâmplă în cadrul acestor evenimente? Ce îşi propune Family Olympics împreună cu World Vision? Doar lucruri frumoase. În primul rând încurajează sportul practicat în familie şi o viaţă sănătoasă. Apoi, vor să creeze un model foarte uşor de implementat ulterior, în grupuri mici de participanţi, fie că vorbim de curtea casei, fie că vorbim despre curtea şcolii, fie că vorbim despre tabere, fie că vorbim chiar de o ieşire la iarbă verde. Şi, nu în cele din urmă, poate cel mai important, susţine un program de prevenţie a abandonului şcolar. Cum? La început, din donaţiile care se vor face în cadrul acestui eveniment, cei implicaţi vor cumpăra 18.000 de ghiozdane pentru copiii defavorizaţi din mediul rural. Ce va urma? Vom vedea. Oricum, mai multe informaţii găsiţi aici.

De ce am ales să scriu tocmai azi? Aşa cum vă spuneam, pentru că mâine începe Olimpiada de la Londra, dar şi pentru că, în acest week-end, Family Olympics va fi în Bucureşti, pe 28 şi 29 Iulie, evenimentul având loc în Parcul Tineretului, de dimineaţă şi până seara, iar în Alba Iulia, pe 29 Iulie, în parcul din fața Casei Studenților. Sunt convins că va fi frumos, sunt convins că vă veţi distra. Şi de aceea, îmi permit să vă arăt cam ce aţi putea face timp de două zile, departe de calculator (sper să citească părinţii), departe de televizor (sper să citească părinţii), departe, poate, chiar şi de căldura din apartamente. 🙂 Şi dacă vreţi să vă înscrieţi, o puteţi face aici.

Vă rog eu… lăsaţi pentru două zile activităţile cotidiene, lucrurile pe care le faceţi în fiecare săptămână… Şi mergeţi cu familiile în Parcul Tineretului. Credeţi-mă, o să vă distraţi… Şi cu ştafeta în saci, şi cu cea cu baloane, poate un badminton, sau fotbal, niţel minigolf, puţin tir cu arcul şi multe, multe altele. 🙂

De ce vă rog să faceţi toate astea? Pentru că, împreună cu cei de la World Vision, putem să-i ajutăm pe copiii despre care vă spuneam mai sus. Pentru că, din cauza sărăciei, 30.000 de copii de la sate, frecvent, merg la culcare fără să mănânce. Pentru că 65% din copii abandonează şcoala timpuriu din cauza sărăciei, 12% o fac pentru a câştiga bani, iar 23% din cauza rezultatelor slabe la şcoală. Pentru că absolvenţii claselor I-VIII, dau în medie doar 4.9 răspunsuri corecte din 10 la testele de matematică, doar 4 din 10 copii citesc corect un text simplu de 60 de cuvinte, iar 4% dintre ei nu-l înţeleg. Şi pentru multe, multe altele…

Şi nu pot decât să vă mulţumesc ! 🙂

Mai multe imagini în continuare



Leave a Reply