Posted on Jan 29, 2013 in Diverse | 0 comments

Carduri, bancomate şi Banca Transilvania

card

Aţi păţit vreodată să introduceţi cardul în bancomat, să fiţi convinşi că introduceţi PIN-ul corect şi bancomatul să vă afişeze mesajul “PIN Incorect – Vă rugăm să introduceţi PIN-ul din nou”? Ei bine, eu da. Şi aţi păţiţi vreodată că bancomatul să vă arunce prin fanta o hârtie pe care scrie “Limita zilnică a fost depăşită”, fără ca voi să aveţi în buzunar banii respectivi? Da, şi asta am păţit. Este posibil să se întâmple la orice bancă, dar eu le-am păţit la Banca Transilvania. Şi vă povestesc imediat, pe scurt, despre ce-i vorba, însă vreau de la bun început să nu înţelegeţi că acuz banca de ceva. Sunt doar erori de sistem, pe care sunt convins că şi le vor remedia. Sunt doar erori care apar din cauză că, din câte am înţeles, de curând, cei de la Banca Transilvania şi-au schimbat ceva programe, sisteme etc… Şi sunt erori despre care vreau să ştiţi şi voi, să vă păziţi şi să ştiţi ce aveţi de făcut în cazul în care sunteţi puşi în faţa unor astfel de situaţii.

1.Dacă aţi ajuns la bancomat, aţi introdus cardul şi sunteţi siguri că aţi apăsat PIN-ul corect, dar aparatul vă afişează mesajul că PIN-ul este greşit, nu mai încercaţi a doua oară. Intraţi în bancă, mergeţi la ghişeu şi rugaţi una dintre angajate să vă scoată banii prin intermediul POS-ului. Credeţi-mă, deşi la bancomat nu a funcţionat, la POS nu veţi avea nici cea mai mică problemă. O să vă recunoască PIN-ul. Aşa cum vă spuneam, e o eroare din cauza schimbărilor pe care le-au făcut cei de la Banca Transilvania de aproximativ 1 lună.

2. Să presupunem că aveţi de făcut o tranzacţie, sau doriţi să scoateţi mai mulţi bani de pe card, sau vreţi… nu ştiu… să faceţi un rulaj… Să mai presupunem că limita zilnică este de 1.000 lei. Este posibil ca, fie că încercaţi să scoateţi toţi cei 1.000 de lei o singură dată, fie că încercaţi să scoateţi câte 100 de lei de 10 ori, “răspunsul” bancomatului să fie “nicio bancnotă eliberată”. Din diverse motive (ori bancomatul nu are bani, ori aţi greşit suma etc…). Şi la următoarea încercare este posibil să aveţi o supriza, bancomatul anunţându-vă “nonşalant” că “Limita zilnică a fost depăşită”.

De ce? Pentru simplul motiv că aparatul nu contorizează doar banii scoşi efectiv şi care au ajuns la voi în buzunar, ci contorizează şi toate încercările nereuşite. Da, bancomatul contorizează şi “rateurile”. 🙂

De aceea, cel puţin pentru moment, mergeţi la ghişeul băncii respective. Nu vă jucaţi cu bancomatul, că “mușcă rău”. 🙂

Sursa FotoLeave a Reply