Posted on Sep 16, 2013 in Diverse | 2 comments

Piraeus Bank, bancomatul şi angajatul slab pregătit

bancomat

Din ciclul “despre bănci”, nu alea din parc, astăzi despre Piraeus Bank România. O să vă povestesc cum unii angajaţi nu prea au ce cauta în bănci. Nu că în alte instituţii, alţii, ar avea ce căuta, dar astăzi vorbim despre bănci.

Având 3 pensionari în familie (între timp rămaşi doar doi), se întâmplă că eu să fiu responsabilul cu scosul banilor de pe card. Şi fiind zi de pensie, m-am prezentat frumos la bancomatul prestigioasei bănci Piraeus Bank. Introduc frumos cardul tatălui meu, scot pensia, introduc şi cardul bunicii, scot şi pensia ei (apropos, guvernul României, 90 de lei, pensie veteran de război). Ultima rămasă, mama. Introduc şi cardul ei, moment în care pe ecran îmi apare un mesaj de genul “bancomat indisponibil momentan, vă rugăm reveniţi”, micuţul de el, cardul, refuzând să mai iasă din fantă.

Aştept câteva zeci bune de secundă, nimic nu se întâmplă, şi intru în sediul băncii pentru a-mi expune mica problemă unuia dintre angajaţi. Mă prezint în faţa unui domn şi începe conversaţia:

– Bună ziua!
– Bună ziua!
– Ştiţi, bancomatul mi-a papat cardul, iar pe ecran îmi apare mesajul…. (cel despre care vă spuneam mai sus)
– Hmmm… Nu se poate… Să mergem să verificăm! (ieşim amândoi)
– Daaaa, e clar, bancomatul s-a “restartat” şi de asta v-a înghiţit cardul.
– Bun, şi?
– Păi când se termină de “restartat” vă dă cardul înapoi.
– Sigur?
– Fără nici cea mai mică problemă! (şi intră în sediu)

Aştept… Şi aştept… Se termină de “restartat”, moment în care apare, ca la orice bancă, reclama la banca respectivă şi mesajul “please insert card”. Cardul mamei mele, ia-l din bancomat dacă poţi… Şi intru din nou în sediu. La acelaşi domn.

– Bună ziua! Tot nu mi-a dat cardul.
– Nu se poate… Să mergem să verificăm! (ieşim) Mda… nu ştiu ce se întâmplă. Ar fi trebuit să vi-l dea…
– Şi ce facem?
– Păi aşteptam să putem deschide bancomatul.
– Şi când putem? Durează mult?
– Păi nu ştiu… Probabil mâine dimineaţă…
– Cum… mâine dimineaţă? Eu am nevoie de bani acum!
– Da, da’ ştiţi, noi nu putem deschide bancomatul când vrem noi…

Deja simţeam că-mi crapa capul…
– Cum nu puteţi deschide bancomatul când vreţi voi? Am carduri la mai multe bănci din ţara asta, şi oriunde, oricând mi s-a blocat un card, în secunda următoare un angajat al băncii a deschis bancomatul şi mi-a dat cardul.
– Da… La noi nu e aşa!
– Prietene, păi e greşit dacă nu-i aşa! E greşit rău…
– N-avem ce face! Asta e! Cât e ceasul?
– E 16:30.
– Aaaa, păi puteţi veni la 17:30 şi vă dăm cardul.
– Păi e al mamei mele. (omul părea puţin pierdut şi neatent)
– Da, puteţi veni la 17:30 şi vi-l dăm.
– Încă o dată: E AL MAMEI MELE. Pot veni eu?
– Aaaaaaa, nu… Trebuie să vină doamna!

Da, prieteni… Caragiale n-a murit! Şi nici măcar nu era “Căldură mare”… Am plecat şi mi-am anunţat frumos mama să se prezinte la bancă pentru a-şi ridica respectiva bucată de plastic care ne aduce lunar nişte “hârtii de valoare” în casă. Şi i-am zis, nu 17:30, ci 17:15 – 17:20. Ce credeţi? Mă sună mama şi, în hohote de râs, îmi spune “Să vii, “proasto”, la 17:30, că noi la 17:00 închidem”…

Problema s-a rezolvat până la urmă. Mama a bătut în geam, o doamnă (şefa de agenţie) i-a deschis, mama i-a spus toată povestea, iar doamna respectivă a rezolvat cazul în cel mai frumos, coerent (dacă mi-e permis s-o spun așa), profesionist şi elegant mod posibil.

Ce ar mai fi de spus? Doar câteva lucruri: doamnelor, domnilor de la Piraeus Bank România, faceţi ceva cu bancomatele! Pentru că, dacă acest lucru se întâmplă după ora 17 când dumneavoastră închideţi băncile, iar omul respectiv avea nevoie de niscaiva bănuţi (sunt oameni bolnavi, cărora le trebuie medicamente, oameni cu datorii, oameni cărora le mor oameni, oameni cu tot felul de probleme), ar fi trebuit să aştepte până a doua zi când “aveţi voie să deschideţi bancomatul”.

Şi doi, aveţi grijă de angajaţi. Se fac tot felul de cursuri… Sunteţi bancă… Aveţi posibilităţile financiare să-i trimiteţi la cursuri, să-i antrenaţi, să-i pregătiţi măcar să poată da nişte răspunsuri coerente şi corecte. Să poată şti cum lucrează un bancomat şi ce trebuie făcut în caz de se întâmplă vreo situaţie din genul celor prezentate de mine mai sus.

Sursa Foto



2 Responses to “Piraeus Bank, bancomatul şi angajatul slab pregătit”

  1. Razvan says:

    Aceeasi chestie am patit-o la acelasi bancomat din Vaslui acum 1 an si ceva cred. Era o frumoasa zi de sambata si trebuia sa ma duc seara la o nunta. Am vrut sa scot “darul” de nunta de pe card si la fel si-a dat restart si am ramas de fraier si fara card si fara bani, sambata cand nu e nimeni in banca toti banii mei erau 2 lei in buzunar. Iti dai seama dupa asta ce alergatura am tras prin oras sa imprumut din alta parte “dar” pentru nunta cu chiu cu vai. De atunci am o mare problema cu “Piraeus Bank”. Nu-mi mai bag cardul niciodata in bancomatele lor !

  2. Cristi says:

    Ce cârnați. Bine că a găsit pe cineva decent acolo altfel stătea pe drumuri după plastic încă cel puțin o zi.

Leave a Reply