Posted on Jul 18, 2011 in Blog, Blogger, Internet | 3 comments

Da, se poate fără internet

Cel puţin in cazul meu, se poate. De fapt, trebuia să mă gândesc că se poate, ţinând cont că, probabil, sunt printre puţinii care nu au internet pe mobil, dar şi pentru că, poate, sunt printre cei care au o vârstă şi ştiu şi cum e fără internet.

Aşadar, după cum spuneam în ultimul articol, am încercat să stau o săptămână fără internet. Nu de tot, cu anumite “limite”, pe care le-am scris atunci. Şi mi-a ieşit. Ce-am făcut în săptămâna care a trecut? O grămadă de chestii. Partea interesantă e că nu m-am chinuit sa fac acele chestii. În sensul că nu îmi spuneam “m-am plictisit…oare ce să mai fac”. Au venit de la sine.

Am văzut/revăzut câteva filme, aproape am terminat de citit Vând kilometri, cartea lui Mihai Barbu (pe care v-o recomand din toată inima), am fost şi mi-am făcut un control la ochi (nu la unul ci la doi medici), dacă tot am avut treabă cu ochii am ajutat-o şi pe a mea mamă să-şi facă o pereche de ochelari, mi-am făcut ITP-ul la maşină, ocazie cu care am aflat că sunt câteva mici probleme pe la motor şi pe care le voi rezolva curând, plus tot felul de alte chestii casnice.

Sincer, nici nu ştiu cum a trecut timpul, fără să “sufăr”, fără să fiu atras măcar o secundă să văd ce se mai întâmplă pe net. Ah…ba da…a fost ceva care mi-a lipsit: maşinile. La capitolul ăsta mi-a fost cam greu, pentru că nu am intrat pe niciun site/blog despre maşini. Până duminică, când n-am mai rezistat şi mi-am scris câteva articole pentru a le publica astăzi. 🙂

Bun. Acum să spun şi de ce am făcut asta. Şi pentru că poate unii vă întrebaţi, dar vreau să-i răspund şi Marietei. Nu, nu e vorba de nicio campanie. Şi nu, după o săptămână chiar nu pot spune că mi-a lipsit net-ul. Probabil aş putea spune acest lucru după vreun an. Orice aţi spune voi, mulţi dintre noi suntem dependenţi de net. Dacă nu poate trece o zi fără să intrăm pe net, suntem dependenţi. Dacă nu putem, vorba lui Xplorio, să ne uităm la un film fără a căuta chestii despre actori sau fără a da un tweet, suntem dependenţi. Dacă suntem în zonă fără acoperire şi căutăm semnal cu telefoanele sau laptop-urile pe sus, suntem dependenţi. Dacă nu poate trece o zi fără a intra pe FB sau Twitter, suntem dependenţi. Ce mai…dacă nu reuşim să lăsăm o zi pc-ul sau telefonul pe masă, ca şi cum ar fi obiecte de mobilier, suntem dependenţi.

Am vrut doar să-mi dovedesc că nu sunt dependent. Ei bine, mi-am dovedit. Şi, Marieta, asta mi-a şi plăcut. Faptul că nu a fost nevoie să caut sa fac ceva anume pentru că mă plictisesc. Nu am avut nevoie de articole care să mă înveţe cum să-mi petrec timpul fără internet. Dacă aş fi avut nevoie de aşa ceva, atunci mi-aş fi zis “nasol…înseamnă că, probabil, am o problemă…” 🙂 Şi da, include şi serviciul. În mare parte, la ce fac eu la serviciu, nu am nevoie de internet. 🙂

Acum, să-i răspund şi lui Adrian (care spunea că nu crede că rezist 3 zile fără net), dar şi vouă. Într-adevăr, inevitabil, am folosit net-ul săptămâna asta, dar doar pentru că am avut nevoie de nişte informaţii. Şi l-am folosit cam aşa: luni am avut nevoie de ceva informaţii despre Transalpina, marţi am avut nevoie de informaţii despre cum se poate curăţa o valva EGR (care e exagerat de scumpă), iar duminică, mi-am permis să văd ce au mai scris cei patru oameni pe care îi citesc în fiecare dimineaţă (da, au devenit patru :)), site-urile cu maşini despre care vorbeam mai sus şi m-am uitat să văd ce apare pe twitter la coloana “Mentions”, ocazie cu care mi-am scris articolul (deci automat am luat şi link-urile de care aveam nevoie) si am pus un banner pe blog. În rest, nimic. Nici alte site-uri, nici twitter, nici facebook, nimic.

Una peste alta, a fost interesant. Și dacă vreți o concluzie, da, internetul, fie că recunoașteți fie că nu, ne și ajută, dar ne și limitează. Mult…extrem de mult… Luaţi articolul ăsta ca pe o leapşă. Încercaţi şi voi să vedeţi cât puteţi rezista fără net. O să descoperiți multe lucruri pe care le puteți face și care nu au legătură cu internetul. Incredibil de multe… 🙂

Sursa Foto3 Responses to “Da, se poate fără internet”

  1. TVdece says:

    Sincere felicitari! Esti o specie pe cale de disparitie :))

  2. TVdece says:

    Tot timpul se vor gasi adepti pentru orice, asa ca, da!

Leave a Reply